STJERNETRIO: Suarez, Messi og Neymar. Foto: Scanpix/montasje
STJERNETRIO: Suarez, Messi og Neymar. Foto: Scanpix/montasje

– Messi vil fremdeles være sjefen etter  Suárez' ankomst

Ekspertene er usikre på hvordan samarbeidet mellom Suárez, Messi og Neymar vil fungere i praksis.

Etter flere uker med spekulasjoner, ble Liverpools stjernespiss Luis Suárez omsider solgt til Barcelona.

LES OGSÅ: Barca-fansen: – Suárez er en hund som må temmes

En overgangssum er foreløpig ikke offentliggjort, men engelske og spanske tabloider spekulerer i at Barcelona har punget ut med mellom 700 og 800 millioner kroner for å sikre seg forrige sesongs toppscorer i Premier League.

Livsfarlig angrepstrio
Signeringen av Luis Suárez fører til at Barcelona kommende sesong vil ha en fryktinngytende angrepstrio. Luis Suárez, Neymar og Messi scoret totalt 99 mål fordelt mellom seg forrige sesong.

Men selv om Neymar, Messi og Luis Suárez kanskje er verdens beste angrepstrio på papiret, er ekspertene usikre på hvordan samarbeidet mellom stjernene blir i praksis.

– Først og fremst er alle gode fotballspillere interessert i å vinne troféer. Jeg tror både Neymar, Messi og Luis Suárez ønsker å bidra i forhold til det. Men jeg tror at Barcelona konsulterte seg med både Messi og Neymar før Luis Suárez ble kjøpt, spekulerer TV 2 Sportens fotballekspert Erik Thorstvedt etter Barcelonas rekordkjøp av Liverpool-spissen.

– Messi er ikke en uskyldig kanin
Det er en kjent sak at Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic slet med samarbeidet både på og utenfor banen da svensken ble kjøpt til Barcelona for fem år siden.

Ibrahimovic forlot Camp Nou etter kun én sesong og 16 scoringer på 29 kamper på grunn av det som skal ha vært en konflikt med Messi om hvem som skulle være Barcelonas mest sentrale spiller i angrepsrekken.

– Messi er nok ikke den uskyldige kaninen han ser ut som. Han har klare meninger, og kroppspråket hans i noen kamper for Barcelona forrige sesong var jo skandaløst. Jeg tror fortsatt at Messi vil være sjefen etter Suárez sin ankomst, poengterer Thorstvedt.

– Derfor gjenstår det å se hvordan samarbeidet mellom disse tre vil utarte seg. Spørsmålet er om de legger vekk de store egoene og er villige til å tilpasse seg, mener han.

– Europas verste filmere
Kommentator Kasper Wikestad er spent på hvordan Suárez kommer til å oppføre seg på Camp Nou.

– Det blir veldig interessant å se. Barcelona har kanskje sikret seg tidenes angrepsrekke, men samtidig så har de nå de to største filmerne i Europa i Suárez og Neymar, poengterer Wikestad.

– Men samtidig tror jeg de beste fotballspillerne i verden kan samarbeide til det motsatte er bevist. Jeg er spent på hvordan samarbeidet mellom disse blir i praksis, fortsetter han.

– Barcelona tar en sjanse
Wikestad innrømmer at han ble forundret over at Barcelona tok sjansen på hente Suárez med tanke alle skandalene stjernespissen har vært innblandet i.

– Faktisk så synes jeg det var merkelig av Barcelona å hente Suárez med tanke på den ballasten han kommer med. Men samtidig så er det ingen tvil om at Suárez rent ferdighetsmessig er en spiller som hører hjemme i en klubb som Barcelona, konkluderer kommentatoren, før han minner om følgende:

– Før Barcelona hentet Neymar hadde jeg aldri sett en større filmer i fotballen på lang tid, og de hentet jo ham, konstaterer Wikestad.

– Må holdes happy til enhver tid
Premier League-ekspert Claus Lundekvam tror Barcelona-trener Luis Enrique har en stor utfordring foran seg med tanke på å få Neymar, Messi og Suárez til å fungere sammen.

– Det er tre store stjerner som skal håndterer og holdes happy til enhver tid. Men jeg regner med at han får det til. Suárez er ikke hentet til Barcelona for å sitte på benken, for å si det sånn, konstaterer han.

Lundekvam tror Uruguays spisstjerne vil passe perfekt inn i Barcelonas angrepsrekke.

– Han er en litt annen spilletype enn Neymar og Messi, og mye mer hardtarbeidende. Jeg tror faktisk Suárez er den mest bevegelige og hardtarbeidende angriperen jeg har fulgt over tid sånn sett, sier den tidligere Southampton-kapteinen.

– Men samtidig handler det om kjemien mellom spillerne i garderoben. Det er viktige ting for at en spiller skal prestere. Det er store personligheter som skal prestere sammen. Slike ting tror jeg imidlertid Barcelona har tenkt på og tatt høyde for før de hentet Suárez, fortsetter han.

– En sympatisk og grei fyr
Lundekvam minner om at tidligere lagkamerater av Suárez kun har hatt positive ting å si om 27-åringen.

– De jeg har snakket med som kjenner Suárez beskriver ham som en veldig sympatisk og grei fyr utenfor banen. De har ikke opplevd noen problemer med ham verken i treningssammenheng eller andre ting. Derfor tror jeg ikke det blir et stor problem for ham å samarbeide med Neymar og Messi. Fra et fotballfaglig ståsted så mener jeg at Suárez er et veldig, veldig godt kjøp, fastslår den tidligere Premier League-proffen.

TIL SALGS: Barcelona har allerede lagt ut disse draktene for salgs. Suarez har fått trøye nummer ni på Camp Nou. Foto: FCB/Twitter.com
TIL SALGS: Barcelona har allerede lagt ut disse draktene for salgs. Suarez har fått trøye nummer ni på Camp Nou. Foto: FCB/Twitter.com

DEBATT:
Hvordan tror du samarbeidet mellom Neymar, Messi og  Suárez vil fungere? Ta debatten i kommentarfeltet under!