SKADET SEG PÅ TRENING: Mohammed Abdellaoue må belage seg på et langt skadeavbrekk.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKADET SEG PÅ TRENING: Mohammed Abdellaoue må belage seg på et langt skadeavbrekk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Langtidsskade for Moa, kan være ute i opptil seks måneder

Dårlig nytt for Mohammed Abdellaoue i sesongoppkjøringen.

Den norske landslagsspissen Mohammed Abdellaoue skal ha pådratt seg en alvorlig kneskade. 28-åringen fikk en vridning i kneet da han landet etter en heading på onsdagens Stuttgart-trening. 

Kan være ute i seks måneder
Nordmannens arbeidsgiver skriver i en pressemelding at han må belage seg på å være utenfor spill i en god stund fremover.

Etter det TV 2 erfarer kan Moa være ut av spill så lenge som tre til seks måneder.

Moas agent, Stig Lillejord, bekrefter at angriperen er skadet.

– Det stemmer at Moa er skadet for en periode fremover, uten at jeg kan si hvor lenge det dreier seg om. Det er selvfølgelig fortvilende for Moa å bli skadet under oppkjøringen til en ny sesong og når Stuttgart har fått en ny trener på plass, men dette er en del av fotballen, forteller Lillejord til TV 2.

– Dårlig timing
Armin Veh ble ansatt som ny trener for Stuttgart 12. mai, og den norske landslagsspissen hadde fått gode signaler om å bli satset på. Derfor kommer skaden på et svært ubeleilig tidspunkt.

– Moa har tre år igjen av kontrakten med Stuttgart. Jeg kan bekrefte at det har vært tung interesse for ham fra andre klubber i sommer, men den nye treneren ga uttrykk for at Moa var sterkt ønsket med videre. Derfor timingen på skaden selvfølgelig veldig dårlig både med tanke på klubblaget og landslaget. Moa kan imidlertid ikke gjøre annet fremover enn å jobbe hardt og restituere seg, forteller Lillejord.

Moa ble tidligere i sommer ryktet å være nær en overgang til gamleklubben Hannover.

Nyansatte Veh synes det er synd at Moa ikke får mulighet til å være med laget i starten av sesongen.

– Han har gjort et godt inntrykk på trening frem til det skjedd, og nå kommer han til å være ute av spill i en lang periode. Vi kommer til å gi ham all den støtte han trenger for å komme tilbake så raskt som mulig, skriver Stuttgart-trener Armin Veh.

Det ble kun én scoring for Moa på tolv kamper i Bundesliga forrige sesong.