UTVALGTE: Keylo Navas (Costa Rica), Thiago Silva (Brasil), James Rodríguez (Colombia) og Thomas Müller (Tyskland) er alle med på Erik Thorstvedts lag. Foto: NTB Scanpix.
UTVALGTE: Keylo Navas (Costa Rica), Thiago Silva (Brasil), James Rodríguez (Colombia) og Thomas Müller (Tyskland) er alle med på Erik Thorstvedts lag. Foto: NTB Scanpix.

Dette er Thorstvedts drømmelag i VM

– Dette laget stiller til kamp når som helst og hvor som helst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et fantastisk VM er avsluttet, og det er på tide å reflektere over hvilke spillere som var de beste. Noen av de som var spådd å bli de store profilene forsvant anonymt ut av gruppespillet, men vi fikk også stjerneskudd som dukket opp fra intet og lekte seg med de mer etablerte spillerne. 

Hvordan ser ditt drømmelag fra VM ut? Skriv nederst i saken.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt har satt opp sitt drømmelag med de han mener har imponert mest i VM. Den tidligere keeperhelten valgte å spille i en 4-2-3-1- formasjon, og måtte velge en VM-trener til å styre de utvalgte.

– Det var vanskelig å velge ut. Det finnes verdige kandidater på de fleste lag. Jeg skulle gjerne hatt med spillere som Neymar, Khedira, Kroos og Cuadrado. Jeg vakler frem og tilbake, men gode prestasjoner må anerkjennes, selv om lagene deres ikke kom langt, sier Thorstvedt.

– Hvordan vil du beskrive laget ditt?

– Det er et lag som er villig til å møte elleve andre når som helst og hvor som helst. De stiller opp, tar duellen og vinner, ler Thorstvedt.

Trener: Louis van Gaal (Nederland)

– Jeg synes han gjorde det veldig bra. Han har ikke hatt verdens beste lag, men plukket blant annet Spania fra hverandre.

Keeper: Keylor Navas (Costa Rica)

– Jeg går imot folkemengden og tar Navas, men jeg anerkjenner Neuers fantastiske spill. Costa Rica slapp inn to mål på 550 minutter, og de møtte blant annet Italia, England og Uruguay. Det er så sykt sensasjonelt. Navas har hatt en ekstremt stor betydning. Du kunne se hvor dedikert, konsentrert og rytmisk han var helt siden han plukket ned den første ballen i feltet.

Høyreback: Philipp Lahm (Tyskland)

– Han er rett og slett en av verdens beste spillere, uansett hvor han spiller. Backene har vært en viktig del av VM. Lahm ser ikke ut som en fotballspiller i verdensklasse, men det er han. En intelligent, smart og ekstremt god spiller.

Midtstopper: Giancarlo González (Costa Rica)

– For å være tøff i trynet velger jeg den tidligere Vålerenga-spilleren. Han har vært aldeles strålende. Rett og slett en drøm, helt vilt. En askeladdhistorie hører med i VM.

Midtstopper: Thiago Silva (Brasil)

– Han er bare en god spiller. Noen sier han ikke hadde sin beste sesong for PSG, men det betyr lite. Selv om kollapsen mot Tyskland kunne skjedd med han, var Silva med på å holde laget sammen.

Venstreback: Marcos Rojo (Argentina)

– Jeg må høre på sønnen min og Morten Langli som er store Rojo-fans. Defensivt har han vært veldig solid. Samtidig har han vært aktiv fremover langs siden. 

Defensiv midtbane: Javier Mascherano (Argentina)

– Han har vært god hele veien. Argentina er veldig avhengige av det defensive, og i tillegg til gode midtstoppere, trenger de en som Mascherano som gjør vei i vellinga.

Defensiv midtbane: Marcelo Díaz (Chile)

– Díaz er en veldig bra spiller. Han sprang enormt mye, og var viktig i presset til Chile. Samtidig kombinerte han det med å være en pasningsspiller.  

Høyrekant: Arjen Robben (Nederland)

– Robben må være med. I første omgang mot Argentina hadde han faktisk bare én pasning. Totalt sett har han likevel vært veldig bra.

Offensiv midtbane. James Rodríguez (Colombia)

– Han har vært mest involvert av alle. Rodríguez har vært en sensasjon. Alle superlativene er brukt opp.

Venstrekant: Lionel Messi (Argentina)

– Argentina hadde ikke vært i finalen uten ham. Han er ekstremt viktig. Vi har sett han spille bedre kamper før, men vi forventer også veldig mye. Han dukker opp hver gang det kreves og fortjener en plass.

Spiss: Thomas Müller (Tyskland)

– Han fortsetter å være den rare fyren som får oss til å lure på hva han egentlig er så god på. Han er flink til å skape sjanser, score mål og smører systemet rundt seg. Rett og slett en bra spiller.

Er du enig med Thorstvedt? Skriv dine utvalgte i diskusjonsfeltet nedenfor.