SKEPTISK: Barcelonas norske supporterklubb er skeptisk til kjøpet av Suarez. Foto: Scanpix/privat/montasje
SKEPTISK: Barcelonas norske supporterklubb er skeptisk til kjøpet av Suarez. Foto: Scanpix/privat/montasje

Barca-fansen: – Suárez er en hund som må temmes

– Personlig ville jeg ikke hentet ham, mener klubbsekretæren i Barcelonas fanklubb i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubbsekretær Thomas Dragsnes i Barcelonas norske supporterklubb «Blaugrana» er skeptisk til kjøpet av den omstridte angriperen Luis Suárez.

– Det er nok mange Barcelona-fans som har egne meninger om Suárez-signeringen. Men min mening er at han er en hund som må temmes. Alle vet hva han har gjort tidligere, sier Thomas Dragsnes til TV 2 Sporten.

– Men nå får han en frisk start der han starter med blanke ark. Så får vi se hvordan det går. Suárez holder sportslig sett et høyt nivå, og sånn sett er han en god signering.

– Ville ikke hentet ham
Dragsnes selv ville imidlertid ha gått for andre spillere – dersom han kunne valgt.

– Min personlige mening er at Barcelona ikke burde ha signert han. Sportslig sett så er han et bra kjøp, og vi må gi ham en sjanse. Men først om et års tid får vi gjøre opp regningen. Biter han igjen så sender nok Barcelona han på første fly til Uruguay. Det blir ikke godtatt i Barcelona, fastslår han.

Etter å ha bitt Giorgio Chiellini i VM-kampen mot Italia i sommer, ble Suárez utestengt i fire måneder fra all fotballaktivitet og Uruguays ni neste landskamper.

– Straffen var helt på sin plass
Det betyr at den omstridte spissen først kan få sin debut for Barcelona i slutten av oktober.

– Det synes jeg er helt på sin plass og det hadde vært hårreisende om Uruguay hadde fått gjennom sin anke av straffen. Nå får vi bare håpe at han er i slag når han er spilleklar for oss, konstaterer Thomas Dragsnes.

– Hva er årsaken til at Barcelona hentet Suárez?

– Jeg tror ikke klubben har tenkt på at han er omstridt. Dette er en overgang klubben har jobbet med lenge. Allerede i november, lenge før den siste biteepisoden, ryktes det at Suárez skal ha blitt enig med Barcelona. Barcelona har kun hatt fokuset på det sportslige og sett på spilleren Suárez, og ikke personen Suárez her, poengterer han.

– Hva kan han tilføre laget sportslig?

– Jeg tror Suárez vil bli brukt som kantspiller, der Neymar spiller på den andre vingen og Messi sentralt på topp. Jeg vet at Suárez spilte ving i Liverpool også. De siste årene har det nesten kun vært Messi som har bøttet inn mål for Barcelona, men med Suárez på plass så får vi flere strenger å spille på, fastslår klubbsekretæren i «Blaugrana», som for øvrig er en av verdens største supporterklubber utenfor Spania med tanke på betalende medlemmer.

Liverpool-fansen godtar salget
Leder i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, var ikke overrasket over nyheten etter de siste dagenes utvikling.

– Liverpool mister sin beste beste spiller og Premier League mister sin beste spiller, og sånn sett så er det selvsagt veldig synd at han forlater klubben. Samtidig er det greit å få en avklaring såpass tidlig. Spekulasjoner frem og tilbake over tid er uheldig og forstyrrende, sier Møller til TV 2.

– Samtidig har historien lært oss at ingen er større enn klubben. Mange stjernespillere har forlatt klubben, men Liverpool klarer alltid å komme seg videre. Vi viste allerede i fjor at de takler å spille uten Suárez da han var ute med suspensjon.

Vill bort i fjor
Også i fjor sommer ville Suárez forlate klubben, men han ble da overtalt til å bli i Liverpool.

Det endte med at uruguayaneren signerte en ny kontrakt. Det er Møller glad for. Spesielt med tanke på Suárez’ fantastiske sesong.

– Det har jo vært et fantastisk år for både Liverpool og ham. Samtidig satt man med bedre forhandlingskort, og fikk trolig mer penger i år enn i fjor. I tillegg selges han ut av landet i stedet for til en konkurrent, det betyr mye, sier Møller.

Han tror alle kontroversene rundt stjernespissen, som toppet seg da han bet Chiellini i sommerens VM-sluttspill har bidratt til at klubben anså det som greit å selge ham.

I tillegg har de andre offensive spillerne til Liverpool levert godt.

– Fikk sin siste sjanse
Alle kontroversene rundt Suárez har bidratt til å sukre pillen også for supporterne til de røde fra Merseyside.

– Det var mange som allerede i fjor sa at han fikk sin siste sjanse. Det er en spiller som mange misliker for de idiotiske tingene han har gjort. Han har levert utrolig, men alt det utenomsportslige gjør det lettere å godta, forklarer Møller.

Liverpool har sikret seg Rickie Lambert, Adam Lallana og Emre Can tidligere i sommer, og supporterlederen mener Suárez-pengene må brukes fornuftig.

– Må ikke hente ny spiss
De må heller ikke brukes på en spiss.

Møller mener skoen trykker mer andre steder.

– Man må for Guds skyld ikke bruke masse penger på mange spillere som Tottenham i fjor. Det er bedre å bruke mye penger på en god, enn tre middelmådige, mener Møller.

– Hvordan trenger Liverpool å forsterke seg?

– Man trenger en midtstopper i toppklassen og en midtbanespiller i verdensklasse som kan erstatte Steven Gerrard. Gerrard har nok ikke lenge igjen på toppnivå, og man kan ikke fortsette å slippe inn så mye mål som man har gjort, spesielt ettersom Suárez forlater oss.

DEBATT:
Er Luis Suárez en god signering for Barcelona? Ta debatten i kommentarfeltet under!