FORRÆDER: Da Lebron James forlot Cleveland Cavaliers for fire år siden, satt det sinnene i kok. Nå kan han returnere.
FORRÆDER: Da Lebron James forlot Cleveland Cavaliers for fire år siden, satt det sinnene i kok. Nå kan han returnere.

Går «King James» tilbake til fansen som brente drakten hans? 

For fire år siden valgte Lebron James å forlate Cleveland Cavaliers til fordel for Miami Heat. Cavaliers-fansen brente superstjernens drakter. Nå håper de «King James» kommer tilbake.

Etter fire år, like mange finaler og to mesterskap med Miami Heat kan det nå se ut som at Lebron James vender tilbake til Cleveland Cavaliers.

James benyttet seg av en mulighet i kontrakten med Heat som gjorde det mulig å trekke seg fra siste året med Miami Heat. Dermed var det klart for fullt overgangskaos i NBA.

Heat rakner

Heats stjernetrio av James, Dwyane Wade og Chris Bosh ble knust av San Antonio Spurs i årets NBA-finaler. Wade og Bosh gjorde som James og gikk ut av kontrakten med de tapende finalestene. Det var likevel ventet at de tre stjernene skulle resignere med Heat, kanksje mot et lønnskutt slik at klubben fikk større muligheter til å hente spillere som kunne hjelpe trioen i jakten på flere finaler og titler.

Men så begynte ryktene om at Cleveland Cavaliers var med i kampen om James' signatur. Verdens beste basketspiller er fra Akron, ca syv mil fra Cleveland, og rapportene fra amerikanske reportere begynte å svinge fra at Heat var soleklare favoritter til at James ønsket å vende hjem.

Cleveland tilgir

James opplevde massiv kritikk da han valgte å forlate Cavaliers for fire år siden. Mye også på grunn av måten det ble gjort. James valgte å samarbeide med ESPN og lage et timeslangt program hvor den gang 25 år gamle James annonserte at han ville forlate Cavaliers til fordel for Miami Heat.

Cleveland-fans brente draktene til James i gatene og eier Dan Gilbert publiserte et åpent brev til fansen som levnet Lebron James liten eller ingen ære. Brevet fra Gilbert har ligget på klubbens nettside i fire år, men ble fjernet for noen dager siden da Cavaliers rykket opp som favoritter til James' signatur.

Samlet seg utenfor «Kongens» hus

Alle rykter og ventingen har ført til kaos i amerikanske medier. Respekterte og rutinerte journalister sier de aldri har opplevd maken og bruker twitter til å informere og følge sirkuset rundt overgangskaoset. De fleste peker nå mot at James vil annonsere hvilket lag han skal spille for før han reiser til Brasil for å se VM-finalen i fotball. Politiet i Akron måtte natt til fredag sende patruljer til James' hus ettersom store folkemengder begynte å samle seg utenfor. Det er ingen tvil om at Lebron James vil bli tilgitt av Cavaliers-fansen om han returnerer.

Det kan ha sammenheng med at Cleveland ikke har vunnet en tittel i en stor idrett siden det amerikanske fotball-laget Browns vant i 1964. En James retur er ingen garanti for at Cavaliers vinner tittel, men laget vil øyeblikkelig bli blant de største favorittene.

I flere dager har reportere, fans og ikke minst lagene ventet på en avgjørelse fra «King James». Den kan komme i natt norsk tid.