Nei, Vlaars straffe gikk aldri i mål

Spekulasjoner om at Ron Vlaars straffe skrudde tilbake i mål sprer seg på internett, men det ville uansett ikke blitt godkjent. Se videobeviset her.

Ron Vlaar var en av synderne da Nederland tapte semifinalen mot Argentina på straffesparkkonkurransen.

Midtstopperen, som var trener Louis van Gaals tredjevalg som første straffetaker, tok ansvaret - men bommet.

Og bomme, det gjorde han - til tross for at flere internasjonale nettsider som The Guardian og Aftonbladet gjengir internett-spekulasjoner om at ballen skrudde tilbake i mål.

Spekulasjonene er basert på diverse videosnutter som er spredd på videodelingsnettsteder.

TV 2 har studert bildene, og det er helt klart at Vlaars straffe aldri ville gitt tellende scoring i straffesparkkonkurransen.

Det er det to grunner til.

Den åpenbare er at ballen aldri krysset mållinjen. Ballen trillet tilbake mot målstreken, og Vlaar snudde seg forhåpningsfullt både mot dommer og målet, bare for å se at den stoppet akkurat på mållinjen.

Den andre er at ballen tydelig berørte Ron Vlaars skulder etter at den kom i retur fra målvakten. Den har riktignok en voldsom bakskru, og kunne ha gått tilbake mot mål uansett, men en straffetaker har kun lov å berøre ballen en gang pr. straffe i en straffesparkkonkurranse.

Se videobevisene øverst i artikkelen.

Det er ikke et ukjent fenomen at ballen skrur tilbake i mål etter at keeper er begynt å juble. 

I 2010 skjedde det i en kamp på sjuende nivå i italiensk fotball. Termenos Michael Palmo dundret ballen i tverrliggeren, men mens Dro-keeperen jublet over at det ikke ble scoring sørget ballens bakskru for at den likevel gikk i mål.