DRØMMETREFF: Australias Tim Cahill scoret et vakkert mål mot Nederland, men det holdt ikke helt til å toppe listen. AP Photo/Martin Meissner
DRØMMETREFF: Australias Tim Cahill scoret et vakkert mål mot Nederland, men det holdt ikke helt til å toppe listen. AP Photo/Martin Meissner

– Dette er VMs fem vakreste scoringer

James Rodríguez topper listen, men kanskje ikke med scoringen du trodde.

Carlos Alberto mot Italia i 1970. Maradona mot England i 1986. Esteban Cambiasso mot Serbia og Montenegro i 2006.

VM har gitt oss noen fantastiske scoringer, men det vil alltid være rom for å diskutere hvilke scoringer som er de vakreste.

Hvilke scoringer er dine favoritter? Skriv din mening i diskusjonsfeltet under.

I Brasil-VM har vi også fått levert nydelige scoringer gjennom hele mesterskapet. TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen fikk den umulige oppgaven å sette opp og rangere de fem vakreste scoringene.

Under kan dere se alle hennes favorittmål med begrunnelse på hvorfor hun mener de fortjener en plass på topp fem.

5. Eduardo Vargas. Spania- Chile 0-1 (20).

– Det er noe med det å kjøre overganger og å ha flere trekk. Bare se den kamuflerte pasningen fra Charles Aránguiz og det Vargas gjør inne i 16-meteren– han er så kald og tar det ekstra touchet. Chile var virkelig underdogs, så gjør de det sånn. De viser klasse på den siste tredjedelen, noe som er det vanskeligste.

4. Robin van Persie. Spania- Nederland 1-1 (44).

– Van Persies heading er en klassescoring– timingen, overblikket og at han forstår situasjonen ved at Casillas kommer ut. Han ser han kan heade ballen i en bue og den tekniske utførelsen er syk.

3. James Rodriguez. Colombia- Uruguay 1-0 (28).

– Det går på at han klarer å orientere seg. Man ser han snur på hodet og ser at han har tid. Han demper den på kassa og har roen til å utføre det tekniske. Selv med så mye folk rundt seg, venter han til ballen kommer langt nok ned. Det er mange som kan utføre en slik volley i ro, men kombinert med blikket, stresset rundt og den tekniske utførelsen, så er det imponerende.

2. Tim Cahill. Australia- Nederland 1-1 (21).

– Man kan spørre hvorfor jeg rangerer den over Rodríguez' volleyscoring, men på denne kommer ballen bakfra. Han ser på ballen hele tiden til den havner på motsatt fot. Det er perfekt teknisk.

1. James Rodríguez. Japan- Colombia 1-4 (90).

– Det er lett å velge skuddmål, men dette målet viser hvilket repertoar spilleren har. Han går på det løpet, sender en spiller i pølsebua, ser på keeperen og vurderer at man må chippe. Det går så fort. Skudd er skudd, men dette målet viser totalen. Jeg jublet i stuen, sier Gulbrandsen.

I Brasil gjenstår det nå kun to kamper hvor det vil være mulig å skrive seg inn i historien blant VM-historiens vakreste scoringer.

– Det er utrolig vanskelig å plukke ut scoringer. Det har vært mange scoringer det har vært helt rått å se på, sier Gulbrandsen.

Hvem har vært din favoritt så langt? Begrunn svaret ditt i diskusjonsfeltet under.