HISTORISK: Daniel Berg Hestad tar rekorden for flest Tippeligakamper dersom han spiller derbykampen mot Aalesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HISTORISK: Daniel Berg Hestad tar rekorden for flest Tippeligakamper dersom han spiller derbykampen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rekdal tror Molde slår Aalesund

Langoddsen: Kjetil Rekdal har håndplukket tre kamper til fredagens oddstips.

AALESUND - MOLDE (TIPPELIGAEN) H: 4,15 U: 3,55 B: 1,70
Aalesund har hatt en tøff sesong så langt, og tok en etterlengtet borteseier over Stabæk forrige uke. Nå står de ovenfor en stor oppgave, da de ikke har slått Molde på femten kamper. Molde er i knallform og leder Tippeligaen med seks poeng på Strømsgodset. De har ikke tapt en seriekamp siden 5. april. Molde har riktig nok “bare” klart uavgjort på de to siste bortekampene i Tippeligaen, og dette er en derbykamp, men blåtrøyene er uansett klare favoritter. Aalesunds Michael Barrantes sies å være skadet. I tillegg er de nysignerte spillere Mustafa Abdellaoue og El Mehdi Karnass ikke spilleklare til denne kampen da de må vente til overgangsvinduet åpner 15. juli.

 

FORWARD - VALSTA SYRIANSKA IK (SVE 1. DIVISJON)

H: 1,40 U: 3,80 B: 4,90
Forward fra Örebro ligger på syvende plass i 1. Divisjon, mens Valsta Syrianska ligger helt sist på fjortende plass - allikevel skiller det bare tre poeng mellom lagene. På lørdag tapte Forward 0-1 borte for Dalkurd, som er en av topplagene. De har tre seire på de siste fem, og to strake hjemmeseire. Det er superjevnt på den nedre halvdelen av tabellen og Valsta Syrianska kan klatre mye med tre poeng her. Da må formen bli bedre, fordi de har bare en seier på de siste ti kampene - den kom for to uker siden hjemme over Huddinge. Borteformen er elendig, med bare en borteseier på ett år for Valsta. Her er Forward klare hjemmefavoritter.

 

FINN HARPS - COBH RAMBLERS (IRL FIRST DIVISION)

H: 1,38 U: 3,40 B: 5,40
Nivåforskjellen på nivå to i Irland er enorm. I denne åttelagsserien har serieleder 30 poeng på 15 kamper, mens sisteplasserte Cobh har bare syv poeng på 16 kamper. Finn Harps ligger midt på tabellen med 21 poeng og kan blande seg inn i kvalifiseringsplassene til opprykk dersom de har en bra høstsesong. Her bør de ta tre greie poeng mot laget som ligger desidert sist i serien. Cobh Ramblers har syv poeng opp til laget foran seg og er helt akterutseilte. De vant faktisk 3-0 over tabellnabo Shamrock Rovers hjemme sist, men det var den første trepoengeren for Cobh siden oktober 2013. Finn Harps har vunnet tre av de fire siste og bør vinne greit på hjemmebane her.