SCORET VINNERMÅLET: Haugesunds Maic Sema scoret vinnermålet for FKH i Europaligaen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SCORET VINNERMÅLET: Haugesunds Maic Sema scoret vinnermålet for FKH i Europaligaen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Reservepreget FKH videre med et nødskrik

FK Haugesund måtte slite mot Airbus UK Broughton fra Wales i Europaliga-kvalifiseringen.

FKH - Airbus 2-1,  FK Jelgava - RBK 0-2 og Tromsø - FC Santos Tartu 6-1 :

Etter 1-1 i den første kampen i Wales, trodde de fleste på en enkel seier for FK Haugesund i historiens første Europacupkamp på Haugesund Stadion torsdag kveld.

Etter en kamp preget av flere tøffe dueller torsdag kveld, vant FKH returkampen 2-1 og gikk videre til neste kvalifiseringsrunde med 3-2 sammenlagt.

Sparte de beste spillerne
Trener Jostein Grindhaug valgte imidlertid å starte med fem spillere som vanligvis starter på benken – trolig med tanke på søndagens Tippeliga-oppgjør mot Stabæk.

Med spillere som Gytkjær, Stølås, Våge Nilsen og Fevang på benken, tok FKH likevel ledelsen ved Torbjørn Agdestein allerede etter sju minutters spill.

Spissen satte ballen kontant i nettet fra kort hold etter et innlegg fra høyrebacken Kristoffer Haraldseid.

Kjempet seg tilbake
Gjestene fra Wales kjempet seg imidlertid raskt tilbake i kampen og utlignet ved Mike Pearson etter 14 minutters spill. FKH maktet ikke å klarere et corner, og Pearson fikk stå alene og dunket ballen i nettet fra kloss hold.

Airbus UK Broughton kjempet innbitt og febrilsk resten av omgangen og FKH måtte konstatere å gå til pause med 1-1.

Etter sidebyttet fikk FKH orden på spillet og Maic Sema sendte hjemmelaget i ledelsen 2-1 etter 56 minutters spill. Det resultatet holdt seg helt inn, og FKH er videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen. Neste motstander for Jostein Grindhaugs menn er Sarajevo.

Airbus markerte seg for øvrig med flere stygge etterslenger og fikk i tillegg til flere gule kort også Jordan Barrow utvist kvarteret før slutt.

Enkelt for Rosenborg og Tromsø
Rosenborg hadde ingen problemer med å slå ut FK Jelgava fra Latvia. Etter 4-0 på Lerkendal for en uke siden skulle det mye til for at RBK skulle gå på en smell.

Scoringer av Mike Jensen etter en halvtimes spill og en fulltreffer av USAs hjemvendte VM-spiller Mikkel Mix Diskerud sørget for en oppskriftsmessig 2-0-seier og avansement med 6-0 sammenlagt.

Førstedivisjonsklubben Tromsø lekte seg videre til neste kvalifiseringsrunde etter å ha slått stakkars FC Santos Tartu 6-1 på Alfheim torsdag kveld.

Den første kampen endte 7-0 til Tromsø, og «Gutan» er dermed videre med imponerende 13-1 sammenlagt.

Vikingur fra Færøyene blir neste hinder for Tromsø.