Kittel: – Vi klarte ikke å reagere som et lag

Den tyske spurtstjernen forsvant da det hele skulle avgjøres på sjette etappe.

Torsdagens etappe av Tour de France ble igjen et oppgjør mellom noen av verdens raskeste sykkelryttere - men den kanskje aller raskeste av dem glitret med sitt fravær. 

For etter at André Greipel hadde beseiret Alexander Kristoff og med det tatt sin første Tour-seier for året, fanget kameraene opp Kittel i bedagelig tempo på vei mot mål.

– Vi gjorde noen feil
Det ble umiddelbart meldt om en punktering på den unge tyskeren, men til TV 2 og et kobbel med journalister kunne han fortelle at det ikke var tilfellet.

– Det var ingen punktering. Jeg var rett og slett ikke sterk nok til å være der i avslutningen. Jeg mistet mye energi i sidevinden, sa han noen minutter etter å ha trillet i mål til en 84. plass, 54 sekunder bak sin triumferende landsmann.

Men selv om Kittel tok selvkritikk, hadde han også ting å utsette på laget sitt.

– Vi klarte ikke å reagere som et lag. Det er ikke ment som kritikk, men vi hadde ikke kontroll på rittet på det tidspunktet. Vi gjorde noen feil i dag, og det er ganske skuffende, og kanskje også litt uheldig. Men samtidig er det en del av syklingen. Vi vil diskutere det i kveld og gjøre det bedre neste gang.

En ny sjanse får han ventelig ikke før neste søndag. 

På fredagens etappe må rytterne nemlig over to fjerdekategorier helt på slutten av etappen, noe som sannsynligvis gjør at Kittel, Greipel og co. kommer til å falle av før det skal avgjøres i Nancy.

De neste syv etappene etter det igjen er tilrettelagt for de som trives i motbakker. Der er Kittel langt fra like farlig.