BELTEKAMP: Cecilia Brækhus vil erobre det fjerde mesterbeltet fra IBF fra Ivana Habazin. Til høsten møtes de trolig i ringen.
BELTEKAMP: Cecilia Brækhus vil erobre det fjerde mesterbeltet fra IBF fra Ivana Habazin. Til høsten møtes de trolig i ringen.

Brækhus nærmer seg drømmekampen og det fjerde mesterbeltet

Ivana Habazin blir trolig neste motstander i september.

Oslo (TV 2): Cecilia Brækhus har lenge ønsket seg det fjerde mesterbeltet fra IBF. Nå tyder det meste på at den norske verdensmesteren får muligheten i sin neste kamp.

Ivana Habazin fra Kroatia er i dag innehaver av IBF-beltet. Hvis ikke forhandlingene bryter sammen, møtes de to bokserne i ringen i september. Trolig vil kampen gå i København.

Bekrefter forhandlinger

- Vi er i forhandlinger om en kamp 20.september. Det er det jeg kan si, resten må du ta med Sauerland, sier Alain Vanackere, som er agenten til Habazin.

TV 2 har ikke klart å komme i kontakt med Brækhus-promotor Nisse Sauerland torsdag.

Cecilia Brækhus vant sin proffkamp nummer 25 mot Jessica Balogun for en måned siden. Etterpå var hun helt klar på hva som var hennes neste mål:

- Jeg har sagt det til promotorene mine. Jeg skal ha det fjerde IBF-beltet nå. Jeg vil bli den første kvinnen som har alle de fire beltene. Den kampen ønsker jeg allerede i september, sa Brækhus da.

Ranket langt bak Brækhus

Brækhus er i dag innehaver av mesterbeltene i WBA, WBC og WBO.

Habazin er ranket som nummer 10 i weltervekt. 24-åringen har gått 14 proffkamper og har vunnet 13 av dem. En tittelkamp mot Brækhus blir av et helt annet kaliber enn de motstanderne Habazin har møtt til nå.

- Selvfølgelig er Ivana interessert i å møte Brækhus. Dette kan bli en veldig god kamp, og Ivana vet at hun kan vinne Brækhus sine belter, sier Habazin-promotor Vanackere. 

Deadline fra IBF

Presidenten i IBF (International Boxing Federation) ser frem til en eventuell kamp mellom de to mesterne. Han forteller at Habazin snart må i ringen igjen, hvis ikke kan hun miste tittelen som Brækhus sikler på.

- Jeg har hørt at partene snakker sammen om en kamp, men foreløpig har vi ikke fått en konkret henvendelse om dette. Habazin har fått beskjed om at hun må forsvare beltet sitt innen 22. september, sier IBF-president Daryl Peoples til TV 2.

Cecilia Brækhus er for tiden på treningsleir i fjellene i Bulgaria. Hun vil ikke kommentere saken.