Keeperhelten hylles: «Guds hender»

Sergio Romeros prestasjoner får argentinske medier til å dra frem Maradona-referansene.

Onsdag kveld klarte endelig Argentina å ta seg til sin første VM-finale på 24 år. Ikke siden Maradona storspilte tilbake 1986 har argentinerne vunnet.

Den store helten onsdag, ble Argentinas keeper, Sergio Romero, som av mange har blitt sett på som det svakeste leddet i årets utgave av laget.

Den originale
Den originale "Guds Hånd" da Maradona handset inn scoring mot England i VM-kvartfinalen 1986. FOTO: AP Photo/El Grafico

«Guds hånd»

GUDS HENDER: Romero blir hyllet av den argentinske avisen Rio Negro, etter at han reddet to straffer og ble den store helten. (FOTO: NTB scanpix/TV 2)
GUDS HENDER: Romero blir hyllet av den argentinske avisen Rio Negro, etter at han reddet to straffer og ble den store helten. (FOTO: NTB scanpix/TV 2)

Romero reddet to straffer, fra henholdsvis Ron Vlaar og Wesley Sneijder, og ble den store helten. I Argentina setter man pris på slike prestasjoner, som tydelig kommer frem på forsiden av avisen Rio Negro torsdag morgen.

Med overskriften: «Las manos de Dios» eller «Guds hender» oppsummerer avisen onsdagens kamp på en måte alle kan dra paralleller.

I 1986 satte Maradona ballen i mål med hånden, og dette har i ettertid bare blitt referert til som «Guds hånd» eller «Hand of God».

Beskjeden Romero

Etter kampen fikk han skryt i TV 2s studio.

– Han ble av mange ansett som det svake punktet i laget og han sitter på benken i Monaco. Men Sergio Romero har egentlig vært feilfri gjennom hele mesterskapet, sa Morten Langli etter dramaet.

Romero selv vil ikke skryte av seg selv og mener det var andre ting enn hans egenskaper som avgjorde.

– Sannheten er at det er ren flaks. Man kan satse alt og tape likevel.