Tysk stjerne innrømmer: – Vi ville ikke ydmyke Brasil ytterligere

Tyskerne snakket sammen i pausen.

Tirsdagens semifinale mellom Brasil og Tyskland vil gå inn i historiebøkene som en av de mest spektakulære kampene noensinne.

Vertsnasjonen ble direkte avkledd og ydmyket av tyskerne, og medier over hele verden har nesten ikke skrevet om noe annet det siste døgnet.

Ville ikke ydmyke Brasil

Bastian Schweinsteiger har allerede bedt om unnskyldning for Tysklands fullstendige ydmykelse som endte med 7-1-seier.

Tyskland ledet, som alle vet 5-0 til pause, etter at Brasil gikk i oppløsning i løpet av få minutter.

I pausen skal tyskerne ha pratet sammen om å ikke ydmyke vertsnasjonen ytterligere.

– Man må vise motstanderen respekt og det var veldig viktig at vi gjorde akkurat det, i stedet for å gå ut på banen og prøve å spille magisk, har Tysklands midtstopper Mats Hummels uttalt i følge Daily Mirror.

– Vi gjorde det klart at vi skulle være fokusert i den andre omgangen, men vi skulle ikke ydmyke dem ytterligere.

Forventer hard kamp i finalen

Onsdag kveld ble det altså klart at det ble Argentina som møter tyskerne i finalen, etter at Nederland ble slått på straffer.

– Kampen mot Brasil har ikke lenger noe å si. Finalen vil bli en helt annen kamp. Vi må beholde beina på bakken, men det er ikke et problem for oss. mente Hummels.

Og slo fast:

– Vi vet hvor hardt det vil bli på søndag, det kommer til å være beintøft og den eneste sjansen vi har til å vinne er at vi tror at vi kan gjøre det når kampen blåses i gang, konkluderte den tyske forsvarskjempen.

Romario vil fengsle fotballedere
I Brasil snakkes det fremdeles om tirsdagens semifinale. Den brasilianske fotballegenden Romario mener nå at hjemlandets fotballtopper bør få fengselsstraff etter Brasils 1-7-tap for Tyskland i VM.

Romario beskylder Brasils fotballforbund (CBF) for korrupsjon. Han synes det er trist at de samme personene får sitte i forbundsledelsen år etter år.

– Fotballen vår er blitt dårligere og dårligere gjennom mange år. Den er blitt dratt ned i søla av ledere som ikke engang kan trikse med ballen.

– De sitter i sine lukrative seter og nyter millionene de får inn på konto, skriver Romario i et åpent brev på sosiale medier.

– Skammens VM
Romario, som vant VM i 1994, legger ikke skylden for Brasils fotballforfall på spillerne eller trenerne. Han retter i stedet skytset mot CBF-president Jose Maria Marin og hans nestleder Marco Polo del Nero.

Begge bør settes i fengsel, mener den tidligere angriperen.

– Vi vil stå igjen med overbudsjetterte stadioner etter mesterskapet. Dette blir skammens VM, freser Romario.

(©NTB/TV 2 Sporten)