FAVORITTER: FK Haugesund og Tromsø er klare favoritter til å vinne i Europa League-kvaliken. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FAVORITTER: FK Haugesund og Tromsø er klare favoritter til å vinne i Europa League-kvaliken. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Langoddsen: Norske favoritter i Europa

Kjetil Rekdal tror FK Haugesund og Tromsø vinner klart i sine returoppgjør på torsdag.

HAUGESUND - AIRBUS UK BROUGHTON (0-1) (EUROPA LEAGUE)
H: 1,55 U: 3,95 B: 3,55
Haugesund skuffet med bare 1-1 borte mot Airbus Broughton i Wales. Walisiske lag er de desidert svakeste i Storbritannia, og de andre walisiske lagene har gått på store tap mot irsk og islandsk motstand i Europa League-kvalifiseringen. Airbus kommer til å selge seg dyrt, men FK Haugesund bør klare å rette opp inntrykket på hjemmebane. Dersom de spiller like bra som de gjorde mot Rosenborg forrige kamp bør de vinne med opptil flere mål.

 

TROMSØ - TARTU FC SANTOS (0-2) (EUROPA LEAGUE)
H: 1,27 U: 4,95 B: 5,25
Tromsø vant 7-0 i første oppgjør og viste at de er langt, langt bedre enn Tartu Santos fra estisk tredje divisjon. Tartu hadde ingenting å stille opp med i det første oppgjøret, og selv om Tromsø sparer spillere her er det å forvente at de vinner klart igjen.

 

FERENCVAROS - SLIEMA WANDERERS (0-1) (EUROPA LEAGUE)
H: 1,28 U: 4,55 B: 5,55
Sliema Wanderers overrasket stort med å holde Ferencvaros til 1-1 i det første oppgjøret på Malta. LSK-kjenningen Michael Mifsud spiller for Sliema Wanderers, som ofte er å se i kvalifiseringsrundene i europacupen. Tyske Thomas Doll som trener Ferencvaros har tatt med seg landsmennene Philipp Böning og Benjamin Lauth, som holder god 2. Bundesliga-standard. Hjemmelaget bør vinne klart her.