Dagens VW Passat er på vei ut - og en helt ny kommer på markedet til høsten. Brooms bilekspert svarer på spørsmålet om det er lurt å bytte nå, eller om det lønner seg å vente på den nye modellen.
Dagens VW Passat er på vei ut - og en helt ny kommer på markedet til høsten. Brooms bilekspert svarer på spørsmålet om det er lurt å bytte nå, eller om det lønner seg å vente på den nye modellen.

- Bør jeg vente på den nye - eller gjøre et "kupp" på den utgående?

Brooms bilekspert kommer med råd, når Norges mest solgte familiebil skal fornyes.

annonse

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Hei Benny!

Nå har jeg sittet og lest meg opp og ned på den nye VW Passaten som kommer til høsten. Det ser jo riktig så bra ut - og vi har faktisk tenkt å bytte bil nå. Og for oss er det ingen tvil  - vi skal ha Passat på nytt. Har vært veldig fornøyd med den vi har nå - en 2009-modell.

Spørsmålet er, synes du vi bør vente til den nye kommer, eller skal vi gå for dagens modell. Jeg har blitt lovet svært god pris på utgående modell, nemlig.

Håper på et raskt svar!

Hilsen Nils-Åge.

Benny Svarer

Heisann!

Dette tror jeg det er flere enn deg som funderer på, akkurat nå. Jeg er enig i at den nye Passaten virker lovende. Mer plass, nye motorer, mer og bedre utstyr - og ikke minst et nyere design.

Denne gangen er det faktisk snakk om et skikkelig generasjonsskifte - og ikke bare en facelift, slik jeg vel syntes det var forrige gang vi fikk en  "ny" Passat.

Is i magen

Men tilbake til din problemstilling. Dette med hva en skal gå for i slike situasjoner er av og til vanskelig å konkludere med.

Nye, dynamiske instrumenter er på plass i åttende generasjon av Passat, som kommer til høsten.
Nye, dynamiske instrumenter er på plass i åttende generasjon av Passat, som kommer til høsten.

I dette tilfellet, derimot, vil jeg utvilsomt råde deg til å ha litt is i magen, og vente på den nyeste generasjonen. Først og fremst er en mye mer moderne bil - den utgående generasjon er faktisk ikke så veldig annerledes enn 2009-modellen du har fra før.

Det er også mye som tyder på at du vil få en god porsjon mer premiumfølelse i den nye modellen.

Det har forøvrig blitt vesentlig større bagasjerom i åttende generasjon Passat - den nye stasjonsvogna kan svelge unna 650 liter!

Les også: Slik blir den nye familie-favoritten

Stort bagasjerom

Det som taler mot å kjøpe den nye er ventetiden, de første leveres først i slutten av november, og at de billigste variantene ikke er klare enda.

Likevel synes jeg altså at det skal veldig gode priser til for å kjøpe seg Passat av dagens generasjon, framfor å vente til den nye kommer. Får du et knalltilbud på en bil med firehjulstrekk og full utstyrspakke, så skjønner jeg at det kan være både fristende og det er selvsagt mye bil for pengene. 

Men husk også at den bilen nok fort vil oppleves som litt gammel og ha en raskere avskrivning enn den nye som kommer.

Vent - blir derfor mitt råd og konklusjon her!

Les også: Slik startet et av historiens største bileventyr

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Les også: Topp 10: De dårligste bilene de siste 15 årene

Slik blir Passat med R-styling.
Slik blir Passat med R-styling.

 

 

 

Laster inn forumet...