Kjørte fra Trondheim til Legoland - gratis

Tusenvis av nordmenn kan dra på Europa-ferie uten å betale en krone!

Tormod og Hanne Drøyvollsmo med sine
barn,  Selma og Johannes på 4 og 7 kjører fra Trondheim til Legoland i en
Model S med den minste batteripakken.
Tormod og Hanne Drøyvollsmo med sine barn,  Selma og Johannes på 4 og 7 kjører fra Trondheim til Legoland i en Model S med den minste batteripakken.

Vi er et folkeferd som liker bilferie - og for en av fire er bilen utgangspunktet for sommerferien.

For tusenvis av nordmenn har det i år kommet en sommerferie-bonus. Det er nemlig slik det åpnes stadig flere såkalte superladestasjoner rundt om i Europa - i regi av Tesla.

Her kan Tesla-eiere lade i et vanvittig tempo, uten å betale en krone for det. Bare i år har over 3.100 nordmenn kjøpt seg Tesla Model S - og på den måten sikret seg "gratisbillett" til en skikkelig Europa-turné!

Her kan du lese Norges grundigste test av Tesla Model S

Mange flere i Norge

Denne uken åpnet for eksempel nye superladere i Sverige - som tar seg av distansen til Stockholm.

Nettverket av superladestasjoner er allerede omfattende, med 32 på plass per nå. Men Tesla vil ikke gi seg med det. 

I løpet av det kommende året står det mange flere på agendaen - blant annet skal antallet slike ladestasjoner i Norge økes til 21 i løpet av et års tid (se eget kart nederst i saken). 

Les også: Sjokkert over Tesla-feberen i Norge

Italia - for 0 kroner

Hvis du vil sørover, kan du nå kjøre helt til Italia - uten å bruke så mye som én krone på drivstoff.

Her er det altså mye penger å spare. Hvis en familie på fire vil kjøre fra Trondheim til Milan, en distanse på rundt 2.500 kilometer, vil tur-retur koste minst 4.000 kroner i en moderne dieselbil (forbruk ca 0,5 l/mil og literpris på 14,5 kroner). Flybilletter for hele familien vil vanligvis koste mye mer enn det igjen.

I en Tesla er drivstoff-kostnadene null ...

Les også: Tesla Model S: Neida - den er ikke perfekt

 - Vår første langtur

Familien Drøyvollsmo Renolen fra Trondheim har kjørt Tesla Model S 60 KW siden mars. Bilen med den «lille» batteripakken har en rekkevidde på 38 mil, og i det daglige dekker det fint familiens behov.

- Dette er vår første langtur. Vi har kjørt fra Trondheim og ladet i Lillehammer og Oslo underveis. Ladestoppene passer fint med spisepauser, forteller Tormod Drøyvollsmo.

I løpet av den neste måneden åpner Tesla en rekke nye superchargere i Norge, og forbinder dessuten snart Oslo og København via Gøteborg og Malmø.

Les også: - Vi kan få et prisras på elbil