BRUDD I RYGGVIRVEL: I dette øyeblikket innser Neymar at hans VM er over idet han blir taklet av Juan Camilo Zúñiga. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo
BRUDD I RYGGVIRVEL: I dette øyeblikket innser Neymar at hans VM er over idet han blir taklet av Juan Camilo Zúñiga. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo

José Mourinho: – Straff ville vært meningsløst

Suspenderte Thiago Silva refser Juan Camilo Zúñiga.

Det som skulle bli Neymars store mesterskap endte i en tårefylt båre etter at brasilianeren ble taklet knallhardt av Juan Camilo Zúñiga.

Colombianeren har i ettertid fått sterk kritikk for taklingen, og enkelte har gått så langt som å komme med drapstrusler etter at det ble klart at Brasils yndling fikk brudd i en ryggvirvel og mister resten av fotball-VM.

Mourinho- støtte
Nå får han støtte fra det som kanskje regnes som noe uventet hold.

– Han gikk inn for å stoppe ham, og kanskje skremme ham, men han taklet aldri med intensjon om å skade Neymar, slik han endte med å gjøre. Denne gangen er jeg helt enig i at det ikke vil være noe mening i å straffe noen etter en slik situasjon. Etter min mening kommer Zúñiga inn bakfra, hvor spilleren åpenbart forsøker å være aggressiv, sier José Mourinho ifølge Telegraph.

FIFA har uttalt at det ikke finnes juridisk grunnlag for å straffe Zúñiga fordi dommeren så hendelsen i kampen, og ikke anså det som en straffbar hendelse.

GIR STØTTE: Chelsea-trener José Mourinho mener straff ville vært feil. Foto: Nick Ansell
GIR STØTTE: Chelsea-trener José Mourinho mener straff ville vært feil. Foto: Nick Ansell

Chelseas portugisiske trener mener derimot at FIFA burde ha gått inn for å straffe andre forseelser tidligere i mesterskapet.

– Jeg mener de to farligste situasjonene er hvor Mamadou Sakho slår en albue i ansiktet på en Ecuador-spiller og den andre er med Blaise Matuidi – jeg tror han brakk Ogenyi Onazis ben – dette er to skikkelig stygge handlinger som er vanskelig å forstå at ikke blir straffet.

– Ikke normalt å gjøre
Thiago Silva står over kveldens kamp på grunn av for mange gule kort. Han deltok likevel på Brasils pressekonferanse, hvor han gikk langt i å mene at Zúñiga taklet stygt for å få Neymar ut av kampen. Dette til tross for at colombianeren på ingen måte er kjent som en stygg spiller i hans klubb Napoli.

– Det var en feig takling. Noen mente den var normal, men det var den ikke. Jeg er en forsvarer, og vet hvordan man markerer og tar ut en spiller. Det der var ikke normalt, gjentok Silva.

For Zúñiga selv vil det trolig være en befrielse å komme seg vekk fra Brasil, hvor han nå har blitt blant VMs mest forhatte spillere. Turen går dermed til Italia, hvor han får full støtte av sin klubb Napoli.

– Napoli er lei seg for Neymars skade, og at det medfører at han ikke kan spille i semifinalen mot Tyskland. Samtidig vil klubben uttrykke vår støtte til Camilo Zúñiga som har blitt utsattt for hard kritikk og trusler av alle slag, skriver klubben i en pressemelding, hvor de sier de er lettet over at FIFA ikke straffer ham. 

Neymar takker for støtten
Offeret for taklingen velger derimot å fokusere på andre ting enn å gi Zúñiga verken positiv eller negativ oppmerksomhet.

På bildetjenesten Instagram la han tirsdag ettermiddag ut et bilde av samtlige av Brasils spillere inkludert trener Luiz Felipe Scolari. Neymar benytter også anledningen til å takke for støtten han har fått fra en hel verden.

– Jeg kan ikke få takket nok for all omsorgen og de tusenvis av meldingene jeg har fått siden fredag. Jeg skulle ønske jeg kunne snakke flere språk, slik at jeg kunne takke alle. Disse meldingene har gjort dagene mindre smertefulle, er noe av det han skriver.

Kun en time etter at spilleren la det ut har 500.000 likt bildet hans.

PS. En spiller som kan rekke den andre semifinalen er Nigel de Jong. Ifølge nederlandske Telegraaf skal midtbaneterrieren være på full vei tilbake og Louis van Gaal håpe å bruke ham til å stoppe Messi.