TILBAKE: Det har vært stille på Harry Potter-fronten siden siste bok ble utgitt i 2007. Nå har han imidertid dukket opp igjen, som 34-åring, i J. K. Rowlings nye spalte. Foto: Warner Bros
TILBAKE: Det har vært stille på Harry Potter-fronten siden siste bok ble utgitt i 2007. Nå har han imidertid dukket opp igjen, som 34-åring, i J. K. Rowlings nye spalte. Foto: Warner Bros

Harry Potter dukker opp igjen etter syv år

J. K. Rowling har skrevet en ny tekst om den berømte trollmannen – nå som en 34-åring med grått hår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Harry Potter ble sist sett mens han vinket farvel til sine barn som skulle avgårde med Galtvortekspressen i det aller siste kapitlet av J. K. Rowlings suksesserie på syv bøker som ble avsluttet i 2007. 

Nå har han dukket opp igjen for første gang på syv år, nå som en 34 år gammel mann med «tråder av sølv» i det sorte håret, skriver The Guardian.

I en ny artikkel, som forestiller å være ført i pennen av seriens noe tvilsomme sladrejournalist Rita Slita, gjenforenes trekløveret Harry, Ronny og Hermine i verdenscupen i rumpeldunk i 2014. 

Får et innsyn i heltenes liv etter bøkene

Artikkelen kan leses på Rowlings side Pottermore

Ikke bare begynner Harry å få grå hår, men Ronnys velkjente, røde manke begynner å tynnes ut. Harry har også fått et arr på det ene kinnet, et arr Rita Slita mener kan stamme fra hans jobb som svartespaner.

Mens Ronny har hoppet av jobben i Magidepartementet til fordel for å jobbe i magi, triks og tull-butikken som broren Frank startet sammen med den nå avdøde broren Fred, er kona Hermine blitt nestleder for avdelingen for magisk justis i Magidepartementet. Ikke bare det, men Rita Slita spår henne en karriere større en selve Magiministeren.

Stor pågang krasjet Rowlings nettside

I artikkelen får man også et gjensyn med de tidligere klassekameratene Lulla Lunekjær og Nilus Langballe, to av dem som stilte trofast opp i Harry Potters siste, avgjørende kamp mot Voldemort. 

Nilus jobber som lærer på Galtvort, mens Lulla er akkurat like eksentrisk som hun var da bokserien fant sted. 

Artikkelen tilhører en serie av flere artikler som kommer om verdenscupen. Den siste artikkelen kommer 11. juli, og der vil vi lese Gulla Potter, Harrys kone som nå er journalist, sin dekning av finalen mellom Brasil og Bulgaria.

Dette er den første artikkelen som omtaler de kjære heltene, så det er nok også årsaken til at J. K. Rowlings nettside krasjet i morgentimene tirsdag.