PÅ VEI TILBAKE: Nicki Bille Nielsen har hatt en varierende sesong i RBK-drakta. Nå er han på vei tilbake fra skade, og både 26-åringen selv og kollegene i Rosenborg tror Bille Nielsen klarer å holde fokus på det sportslige tross den kommende rettssaken. Foto: SCANPIX
PÅ VEI TILBAKE: Nicki Bille Nielsen har hatt en varierende sesong i RBK-drakta. Nå er han på vei tilbake fra skade, og både 26-åringen selv og kollegene i Rosenborg tror Bille Nielsen klarer å holde fokus på det sportslige tross den kommende rettssaken. Foto: SCANPIX

– Vi skal ta vare på Nicki

Rosenborg står bak Bille Nielsen fram til saken er avgjort i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag tidlig slapp nyheten om at politiet i København vil tiltale Nicki Bille Nielsen for vold mot en offentlig tjenestemann tidligere i år. Trolig skal saken mot Rosenborg-spissen opp i løpet av oktober.

– Jeg vil selvfølgelig ha det ferdig så fort som mulig, men slik er det og man må respektere at det er andre saker i kø før min, sier Bille Nielsen om ventetiden fram til rettssaken.

Fram til den tid kan 26-åringen i alle fall vente seg solid støtte fra sine kolleger på Lerkendal.

- Vi gjør akkurat det samme som vi har gjort hittil. Nicki er en av oss, og han er en fin gutt. Vi skal ta vare på han framover, sier assistenttrener Bård Wiggen.

Også i klubbledelsen fredes Bille Nielsen inntil videre.

- Nicki er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Så inntil noe mer skjer, forblir alt som vanlig, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

- Tilbake før dere aner det

Sportslig har Nicki Bille Nielsen hatt en litt variert sesong. Han startet sesongen på høyrekanten, men kjempet seg tidlig foran Alexander Søderlund i kampen om favorittplassen som midtspiss i Rosenborg. Så mistet han noen kamper da politisaken kom opp - før han var på gang igjen for fullt da han for drøye fire uker siden skadet ankelen kraftig mot Ranheim.

Nå er Bille omsider på veg tilbake - og blant annet etter hjelp av ballett i lag med kjæresten - har han de to siste dagene vært tilbake på RBKs treningsfelt.

- Jeg håper jeg kan være aktuell for kamp igjen allerede søndag, sier Bille Nielsen og tenker på kampen mot Vålerenga.

RBK-assistent Bård Wiggen hadde ansvaret for de få Rosenborg-spillerne som var til stede på dagens treningsøkt.

- Nå trente Nicki med ball for første gang i dag. Men Nicki er sånn laget, at når han først er ute på banen, så er han klar for å spille fotball for fullt to minutter etterpå. Så han er nok tilbake fortere enn dere aner, sier Wiggen.

Han tror ikke saken kommer til å påvirke Bille Nielsen fotballmessig i tiden som kommer.

- Det tror jeg ikke. Saken er jo for så vidt gammel også, selv om media prøver å blåse litt liv i den nå igjen, sier Wiggen.