STRENG: Löw mener tirsdagens dommer er nødt til å slå hardt ned på vertsnasjon Brasils brutale taklinger. (AP Photo/dpa, Frank Rumpenhorst)
STRENG: Löw mener tirsdagens dommer er nødt til å slå hardt ned på vertsnasjon Brasils brutale taklinger. (AP Photo/dpa, Frank Rumpenhorst)

Löw: – Må slå ned på «brutale Brasil»

Den tyske sjefen med klar oppfordring til tirsdagens dommer. 

Tysklands landslagssjef Joachim Löw har gått ut med en oppfordring til dommer Marco Rodriguez, før tirsdagens semifinale mot vertsnasjon Brasil.

Tirsdagens dommer er den samme dommeren som overså bitingen, da Suarez nok en gang sjokkerte fotballverden.

– Jeg håper dommeren vil slå ned på ting. Den fysiske energien i kampen mot Colombia gikk over alle grenser for Europa-standard, fortalte Löw som refererte til Brasils kvartfinale mot Colombia, i følge SkySports.

– Hadde kampen blitt spilt i Europa så ville det oppgjøret aldri endt med 22 spillere på banen.

Nå mener «Jogi» at dommeren er nødt til å ta ansvar og beskytte spillerne. 

– Jeg håper disse brutale taklingene vi så på banen blir stoppet. Ellers vil vi ikke se spillere som Neymar, Lionel Messi eller Mezut Özil – vi vil kun se spillere som går inn for å ødelegge.

Tror ikke Brasil er svekket

Selv om Brasil tirsdag kveld går på banen uten kaptein Thiago Silva og stjernespissen Neymar, tror ikke den tyske sjefen at Brasil er særlig svekket. 

– Jeg tror ikke fraværet deres vil være en stor fordel for oss. Tidligere har man sett lag som mister spillere, men samtidig har reserver som kommer inn og tar ansvar. De vil være på banen og kjempe for Neymar for å sikre den finaleplassen.

Og Löw har stor tro på at den Bayern München-baserte midtstopperen Dante vil gjøre en kjempejobb mot hans lag, i kaptein Silvas fravær.

– Dante vil ikke spille en dårlig kamp mot Tyskland. Han er en fantastisk spiller og vil oppildne de andre til å gjøre en god kamp.

Topper FIFA-rankingen

Etter Spania røk ut allerede i gruppespillet, er det nå altså Tyskland som topper den offisielle FIFA-rankingen, selv om listen offisielt ikke er oppdatert på FIFAs nettsider. 

Löw forteller at hans lag ikke følger med på dette og kun fokuserer på tirsdagens kamp.

– Jeg innså det etter at Spania røk ut, at vi er nummer en nå. Men det er kun statistikk og betyr ingenting, sa Löw før han fortsatte:

– Laget er kun fokusert på kveldens kamp.