FORTID OG FREMTID (?): Hristo Stoitsjkov var en av Barcelonas fremste spillere på nittitallet. Nå kan Luis Suárez være på vei til samme klubb.
FORTID OG FREMTID (?): Hristo Stoitsjkov var en av Barcelonas fremste spillere på nittitallet. Nå kan Luis Suárez være på vei til samme klubb.

Barcelona-legende advarer Suárez før mulig overgang

Hristo Stoitsjkov: – Alle vil gjøre livet vanskelig for deg.

Ting tyder stadig mer på at Luis Suárez slutter seg til Barcelona før starten av neste sesong.

På veien får han med seg råd fra den tidligere Barcelona-spilleren Hristo Stoitsjkov. 

Bulgareren, som spilte sju sesonger for den katalanske storklubben på 90-tallet, mener biteepisodene Suárez har vært involvert i vil fortsette å hjemsøke stjernespissen - selv om han bytter klubb.

– Han er en veldig bra spiller, en angriper i verdensklasse med en stor personlighet. Men bitingen kommer til å skape problemer, sier Stoitsjkov til den spanske avisen Sport.

– Han er merket for livet. Å spille for Barcelona med den bagasjen han har kommer til å være et problem. Alle motstandere, dommere og media kommer til å gjøre livet vanskelig for ham. Å spille med alle som prøver å provosere ham og med oppmerksomhet i media vil skape et stort press.

Stemplet dommeren

Stoitsjkov burde vite bedre enn de fleste hva han snakker om når han snakker om en psykologisk krigføring med motstanderne

I 1990 ble han utestengt i to måneder for å stemple dommer Urizar Azpitarte i en Supercopa-kamp mot erkerival Real Madrid.

Tiden på sidelinjen kan fort bli det verste for Suárez, mener Stoitsjkov.

– Det var en katastrofe, fordi jeg elsker fotball. Det å ikke kunne spille var så leve uten å puste, forklarer han.

– Familie, venner, fans og lagkamerater støtter deg, men på slutten av dagen ligger du i sengen din alene.

– Kan ikke slappe av

Suárez har flere ganger tidligere vært utestengt for lignende episoder, så han burde ha mer trening enn de fleste.

Barcelona-legenden kommer imidlertid med følgende råd.

– Han må ikke slappe av fordi han innser feilen og tror at alt vil være i orden. Det at han har bitt tre ganger vise at det er noe som ikke er som det skal, og han trenger å fikse det. I Barcelona vil han leve under press 24 timer i døgnet, og han kan selvfølgelig ikke gjøre det igjen.