«AMANDA»-KLAR: Guri Solberg leder årest «Amanda»-prisutdeling i Haugesund. Her er hun avbildet i det glamorøse «Skal vi danse»-studioet, der hun tidligere har vært programleder. Foto: NTB scanpix
«AMANDA»-KLAR: Guri Solberg leder årest «Amanda»-prisutdeling i Haugesund. Her er hun avbildet i det glamorøse «Skal vi danse»-studioet, der hun tidligere har vært programleder. Foto: NTB scanpix

Derfor frykter Guri Solberg «Amanda»-nachspiel

Programlederen leder prisutdelingen for andre gang. Forrige gang var det ikke bare lett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder Guri Solberg (37) blir programleder når Amandaprisen deles ut i Haugesund 16. august i år. 

Det er en stolt Solberg som forteller TV 2 om nyheten. 

– Det er en veldig morsom og ikke minst ærefull oppgave! Jeg ledet Amanda for seks år siden, og er veldig glad for å få lov til å gjøre det igjen. Å lede store store direktesendinger er alltid gøy, og spesielt fint er det når det er så mange spente flinke filmfolk i salen, sier hun.

Ble starstruck og stressa av nachspiel

Dette blir ikke første gang 37-åringen leder filmbransjens store arrangement, hun var nemlig også «Amanda»-programleder i 2008.

– Den gang var jeg superglad for å bli tildelt Liv Ullmann-suiten på hotellet jeg bodde på, og levde som en dronning der uten å skjønne hotelldirektørens hinting om at det forpliktet å bo der. Da «Amanda»-festen gikk mot slutten, forsto jeg imidlertid hva det innebar: Jeg hadde nachspiel! Det bare rant på med folk! Aldri har jeg sett så mange kjente skuespillere på en gang, og iallefall ikke på mitt eget hotellrom. Jeg var en blanding av starstruck og stressa. Denne gangen har jeg sagt at jeg gjerne tar et vanlig hotellrom. Jeg liker godt å være på nachspiel, bare ikke på mitt eget hotellrom, ler programlederen.

Filmentusiast

I tillegg til at hun tidligere har ledet de populære filmprisene, er programlederen godt bevandret i filmens verden.

– Jeg har grunnfag i filmvitenskap, har skrevet oppgave om stumfilmklassikeren Dr Caligaris kabinettog var skikkelig filmklubbdame da jeg var student. Nå har jeg en jobb som er såpass tett opptil det å lage film, at jeg vet hvor sjukt vanskelig det er. Det å lage TV er liksom film for de rastløse folka uten sånn utholdenhet og tålmodighet som filmfolket er. Jeg er full av beundring for de som får til det, sier hun til TV 2.

– Hva er den beste filmen du har sett?

– Det er verdens vanskeligste spørsmål, men jeg har iallefall sett «Wild at Heart» en hel haug med ganger. Dessuten er jeg stor fan av Woody Allen. Og Borat!

Solberg leder for tiden «Sommertid» og har tidligere frontet programmer som «Idol», «Skal vi danse» og «X Factor».