KLAR FOR LIVERPOOL: Lazar Markovic blir Liverpools nyeste signering.
KLAR FOR LIVERPOOL: Lazar Markovic blir Liverpools nyeste signering.

Liverpool bekrefter Markovic-kjøp

– Det vil ta tid før han eier Premier League-kamper, sier Tor-Kristian Karlsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har på sin hjemmeside bekreftet kjøpet av Lazar Markovic. Serberen kommer fra den portugisiske klubben Benfica som får 50 prosent av den totale overgangssummen, noe som tilsvarer rundt 105 millioner norske kroner. Det skriver klubben selv i en pressemelding.

Den totale summen vil dermed etter alt å dømme ligge på rundt 210 millioner kroner.

– Kommer for å vinne tittelen
Han står med to scoringer på 12 kamper for Serbia, og ble i 2011/2012-sesongen kåret til Partizans beste spiller i en alder av 18 år.

– Jeg håper jeg kan innfri forventningene til supporterne, treneren og spillerne og alle de andre som tilhører klubben. Jeg har sett hvordan spillerne er her, jeg har sett hvordan supporterne er her, og jeg kan ikke vente med å begynne å spille her, sier han til Liverpools hjemmeside.

Og det er liten tvil om hva som er målet til serberen.

– Jeg dro til Partizan og vant tittelen. Jeg dro til Benfica og vant tittelen. Nå har jeg kommet til Liverpool for å vinne tittelen, sier han.

– Han var spinkel
Den internasjonale fotballspeideren Tor-Kristian Karlsen har lenge vært klar over kvalitetene til Liverpools nyeste signering. Den tidligere sportsdirektøren i AS Monaco så ham i aksjon flere ganger i Serbia, da han spilte i Partizan.

– Han er en smart og veldig teknisk bra fotballspiller. Da jeg så ham var jeg usikker på om han kom til å bygge seg opp nok fysisk til at han kunne spille på Champions League-nivå. Han var veldig spinkel, sier Karlsen til TV 2.

– Forsvarer han en prislapp på over 200 millioner kroner?

– Når man kjøper en spiller fra Benfica eller Porto blir det dyrt. De takserer spillerne høyt, så det blir som å handle i en Louis Vuitton-butikk. Markovic har ikke bevist nok til å fortjene den prisen, men ser man på potensialet er det ikke tvil om at han har utsikter til å nå en langt høyere pris.

– Kunne spilt for Barcelona
Brendan Rodgers og Liverpool har en filosofi hvor de kjøper unge spillere for å bygge et lag. Karlsen mener spilleren passer godt i tankegangen, men mener Rodgers må jobbe for at serberen skal tilpasse seg Premier League best mulig.

– Utfordringen for Markovic er å bli mer involvert i kampene. Han må bli mer aggressiv i spillestilen. Det vil ta tid før han eier Premier League-kamper. Han ville vært god nok til å spille for Barcelona neste sesong, men kanskje ikke fast. 

– Det jeg liker med de beste serbiske spillerne er at de ikke flopper i utlandet. De har veldig god mentalitet og er nesten en garanti for suksess.

– Annet nivå enn Aspas
Og for de som frykter at Markovic er en ny Luis Alberto eller Iago Aspas, kan Karlsen berolige Liverpools supportere.

– Markovic er en spiller som kan forsvinne ut av kampen og være ujevn i prestasjonene, men hans gode involveringer er av høy kvalitet og resulterer gjerne i mål. Vi snakker om en mann på et helt annet nivå enn de to spillerne.

Serberen spilte 26 kamper for Benfica forrige sesong, men fullførte kun 90 minutter ved åtte av tilfellene. Han noterte seg for fem scoringer.

Tror du Markovic blir en suksess på Anfield? Si din mening i diskusjonsfeltet under.