Sondre Lerche om skilsmisse-plata: – Som en eksorsisme

«Sommertid» besøkte artisten hjemme i New York. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor høst ble det klart at artist og «The Voice»-mentor Sondre Lerche (31) skilles fra Mona Fastvold Lerche (32). I ukas siste «Sommertid» besøkte reporter og programleder Guri Solberg 31-åringen i hans New York-hjem. 

På takterrassen åpner Lerche seg opp om det turbulente året som har vært, og innrømmer at 

– Nå har jeg laget en plate som er konseptuell, den handler kun om én ting og det er at et ekteskap går i vasken. Det ble en veldig intens, men utrolig givende, prosess. Jeg skrev sanger samme dag som jeg spilte dem inn i studio, og da blir det på en måte som en eksorsisme, sier han.

– Du driver ut dine egne demoner, din egen aggresjon og din egen fortvilelse over deg selv o det som skjer, fortsetter sangeren. 

Se reportasjen fra New York ovenfor!

Fortvilet etter innbrudd

Den egenerklærte skilsmisseplata «Please» er ikke eneste grunn til at Lerche skaper overskrifter om dagen. Mandag ble det nemlig klart at han i helgen fikk frastjålet sin «elskede» gullgitar etter et innbrudd i boden hans i Oslo.

Gitaren, som han for øvrig håper at oppmerksomme tipsere kan hjelpe ham få tilbake, har betydd mye for musikeren.

– Det som er litt kjipt er at gitarer ofte blir bedre og bedre med årene jo mer du spiller på dem. Det er kjedelig å miste en gitar som du har spilt på lenge. Denne ble kjøpt i Los Angeles for ti år siden. Jeg har spilt så mye på den, og den har blitt bedre og bedre siden jeg har brukt den såpass mye. Og da er det litt surt å miste den, sa han til TV 2 onsdag kveld.