MENTOR OG ARTIST: Sondre Lerche har vært mentor i to sesonger av den norske «The Voice». Her er han på plass i TV-studioene i den første sesongen. Foto: Roger Fosaas/FameFlynet Norway
MENTOR OG ARTIST: Sondre Lerche har vært mentor i to sesonger av den norske «The Voice». Her er han på plass i TV-studioene i den første sesongen. Foto: Roger Fosaas/FameFlynet Norway

Sondre Lerche frastjålet verdifull gullgitar

«The Voice»-mentoren utlover en helt spesiell finnerlønn til den som kan hjelpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sondre Lerche (31) fortviler etter at tyver brøt seg inn i boden til hans utleide Oslo-leilighet i helgen. Artisten, som for øvrig også har gjort seg bemerket som mentor i to sesonger av «The Voice», ber nå fansen om å få hjelp til å finne igjen sin stjålne og «elskede Gretsch-gitar i gull» via det sosiale nettstedet Twitter.

Til TV 2 forteller Lerche at gitaren har en stor affeksjonsverdi for ham fordi den blant annet er brukt mye på turné.

– Det som er litt kjipt er at gitarer ofte blir bedre og bedre med årene jo mer du spiller på dem. Det er kjedelig å miste en gitar som du har spilt på lenge. Denne ble kjøpt i Los Angeles for ti år siden. Jeg har spilt så mye på den, og den har blitt bedre og bedre siden jeg har brukt den såpass mye. Og da er det litt surt å miste den, innrømmer han på telefon fra Bergen.

Forstår seg på tyvene

31-åringens gullgitar ble kjøpt for rundt 15.000 kroner i sin tid. Sangeren er overraskende diplomatisk ovenfor de frekke tyvene, som ifølge ham selv raidet en rekke boder i bygården.

– Jeg skjønner at man tar en gullgitar hvis man først bryter seg inn i en kjedelig bod, det var ikke så mye annet gøy der. Men på en annen side er den jo min, filosoferer han.

Frister med fruktkurv

Nå håper altså Lerche at det norske folk kan hjelpe ham finne igjen gitaren. Den som eventuelt bidrar til å løse situasjonen, kan mest sannsynlig glede seg over en av to følgende finnerlønner:

– Kanskje de kan få en fruktkurv! Eller, kanskje jeg må skrive en symfoni i vedkommendes navn! Jeg må i alle fall finne på noe. Den som bidrar til at jeg får den tilbake må jo få en skikkelig honnør.

– Det ville betydd veldig mye for meg å få den tilbake, rett og slett fordi jeg har lyst til å spille på den igjen. Den er en av de viktigste gitarene for meg i mitt profesjonelle liv som artist og kunstner og musiker. Den er en bit av puslespillet. Og selv om jeg egentlig ikke er så sentimental i forhold til gjenstander, så er denne litt spesiell. Og så håper jeg veldig på å få den tilbake innen min verdensturné som ender i Bergen og Oslo i november, sier musikeren til TV 2.

Spiller på lignende gitar i ny video

I tillegg til en verdensturné i høst er Lerche også aktuell med en ny singel, «Bad Law», som er den første fra hans kommende album «Please». I videoen spiller 31-åringen også på en Gretsch-gitar, dog ikke i gull. 

– I den ene scenen ser du at jeg spiller på den samme modellen. Jeg har nemlig en i USA også, forteller han om videoen, som ble spilt inn i hans egen bakhage i New York. 

Bergenseren legger også til at bakgrunnen for videoen er en snodig festopplevelse på Dansens hus i Oslo. 

– Jeg tror kanskje folk kjenner seg litt igjen i den følelsen av at du tror du har det jævlig gøy, og så blir du gjort oppmerksom på at du har det litt mer gøy enn alle andre, og at du egentlig er mer til bry og sjenanse, at man rett og slett feilbedømmer stemningen og driter seg litt ut. Jeg må ha vært i en litt sårbar periode, og hadde ikke nødvendigvis drukket for mye. Men jeg begynte å rive ned dekorasjonene på en fest der jeg på en måte var fremmed. Til slutt gikk jeg løs på selve interiøret og strukturen på rommet, og da var det en som kom og sa at «hvis du har tenkt til å rive ned hele Dansens hus, kan du bare gå hjem». Da ble jeg jævlig flau. Det var kjempepinlig. Men det ble en fin video av det! ler Lerche.

Har du informasjon om hvor Lerches gitar kan befinne seg? Ta kontakt med artistens manager på mikal (a) made.no.