KLAR FOR LFC: Men Origi blir ikke å se i Merseyside-klubben før høsten 2015.
KLAR FOR LFC: Men Origi blir ikke å se i Merseyside-klubben før høsten 2015.

Liverpool bekrefter kjøp av VM-stjerne

Divock Origi er klar for Merseyside-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool bekreftet tirsdag på sine hjemmesider at de har kjøpt Lilles Divock Origi.

Origi vil umiddelbart bli sendt tilbake til Lille på lån den kommende sesongen.

– Dette er en klubb med en fantastisk historie, herlige fans og mange gode spillere. Jeg er veldig glad og takknemlig for at en slik klubb har vist interesse for meg, sier Origi, ifølge hjemmesiden.

19-åringen var et av Belgias friskeste pust under VM, noe som gjorde at han etter hvert henviste Romelu Lukaku til benken.

Liverpool Echo skrev for drøye to uker siden at Merseyside-klubben måtte betale rundt 60 millioner kroner for ham, men at summen etter hvert kan øke til nærmere 100 millioner. Som en del av avtalen skal belgieren leies tilbake til Lille den førstkommende sesongen for å hjelpe den franske klubben i Champions League.

– Rusten teknikk
I forrige sesong spilte Origi 30 kamper for Lille, hvorav 18 var som innbytter. Han noterte seg fem scoringer. Den internasjonale fotballspeideren Tor- Kristian Karlsen tror det først og fremst dreier seg om et kjøp for fremtiden.

– Han har imponert i VM, men har ikke utmerket seg i fransk toppdivisjon. Hans fart og fysikk gjør at han har ekstremferdigheter, men han er rusten teknisk og har en svak førsteberøring. For en engelsk klubb er det gjennombruddshissigheten og aggressiviteten som gjør han attraktiv, sier Karlsen til TV 2.

Den tidligere sportsdirektøren i AS Monaco tror ikke Origi er tiltenkt å erstatte Suárez og mener prislappen er helt grei.

– Han er spiss for et av Europas beste landslag og er 19 år. Etter å ha levert bra i VM er dette en god avtale for Liverpool. Jeg tror de ville sikre seg ham før noen andre gjorde det, sier Karlsen.

KLAR FOR ENGLAND: Divock Origi blir etter hvert å se i Liverpool. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
KLAR FOR ENGLAND: Divock Origi blir etter hvert å se i Liverpool. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG

Fra fotballfamilie
Foruten sin gode fysikk, er Origi kjent for å være en spiller som kan bekle flere offensive roller, noe som passer Liverpool-trener Brendan Rodgers perfekt.

Kanskje har han arvet noen gode gener fra sin far. Mike Origi spilte nemlig på det kenyanske landslaget og blant annet Genk- klubben Divock kom fra før han signerte for Lille som 15-åring.

Origi er den andre belgieren til å signere for Liverpool etter at Simon Mignolet ble klar for Anfield-klubben i fjor.

Hva tror du om Liverpools nyeste signering? Kom med din mening i diskusjonsfeltet under.