Her er Mercedes nye toppmodell

Denne får både luksus og muskler i overflod.

En høy og svært kraftig midtkonsoll dominerer interiøret i Mercedes kommende toppmodell og arvtakeren etter dagens SLS. Nykommeren får navnet Mercedes-AMG GT.
En høy og svært kraftig midtkonsoll dominerer interiøret i Mercedes kommende toppmodell og arvtakeren etter dagens SLS. Nykommeren får navnet Mercedes-AMG GT.

Mercedes har de senere årene jobbet mye med å komme ned på et folkelig nivå - med biler som A-klasse, GLA og CLA.

De har også lagt ned ultraluksusmerket sitt, Maybach. Men de har såvisst ikke glemt å lage biler for overklassen av den grunn. Se bare på nyeste versjon av direktørbilen S-klasse. Her settes standarden de andre merkene har å strekke seg etter.

Snart kommer det en ny "übermodell" fra Mercedes - oppfølgeren til SLS. Den får navnet Mercedes-AMG GT, og blir merkets nye, sportslige flaggskip.

Da vi testet superbilen til Mercedes i Norge - ble vi stoppet i kontroll!

AMG-produkt

Nå har det kommet ut bilder av det nye interiøret, samt informasjon om motoriseringen. Dette skal, slik som SLS, være et AMG-produkt tvers igjennom. Akkurat som med forgjengeren, er det nemlig Mercedes-AMG som har ansvaret for bilen, fra start til mål. 

Tanken er naturligvis at denne skal kunne både måle seg, og helst kjøre forbi konkurrenter som blant andre Porsche 911 og Jaguar F-Type.

Her er en annen AMG-versting - som bruker under literen på mila

510 hk

For å klare det må naturligvis motoren være noe litt utenom det vanlige. Og det skal vi hilse og si at den er også! AMG har nemlig avslørt at vi snakker om en 4-liters V8 med dobbel turbo.

Denne kraftpakken skal kunne spy ut 510 hk. Men det vil ikke være tilgjengelig i "grunnversjonen". Da må en trolig klare seg med bare 462 hk...

Les Bennys test av sportsbillegenden - Porsche 911 Turbo S

Vises i oktober

Det blir med andre ord to varianter i første omgang. Men senere ventes det at vi får en cabriolet - og etterhvert også en Black Series-versjon.

Men foreløpig er det altså bare å glede seg til vi får den første utgaven i havn. Den skal vises på bilmessen i Paris i oktober.

Les også: Supersedanen for den som aldri får nok

Ikke bare sportslig

Bildene som er sluppet, viser i alle fall at det nok blir høyst levelig innvendig, selv om dette skal være en hard core sportsbil.

MYE tofarget skinn med kontrastsømmer og preget med AMG-logoen på midtarmlenet, spesialdesignede sportsstoler, alcantaratrekk i taket og en diger infotainmentskjerm. 

Vi tipper det skal bli et helt greit  sted å oppholde seg - enten det er søndagstur på småveier eller på banedag med hjelm på hodet.

Les også: Fant bil til 70 millioner - hos høgger'n!