Flyselskap fjerner lettkledd og sexy sikkerhetsvideo

Tusenvis har skrevet under på en kampanje for å få fjernet videoen.

Air New Zealand gjorde en drastisk endring på sikkerhetsdemonstrasjonen ombord på flyene sine, en endring som ganske sikkert skulle få øynene opp på passasjerene.

Sammen med badedrakt-redaksjonen til Sports Illustrated laget de en meget lettkledd versjon av de rutinemessige formaningene før take-off.

Mener den er kjønnsdiskiminerende

En rekke lekre modeller spretter rundt på syvhavsperlen Cook Islands i bikinier og forteller hvordan man fester sikkerhetsbeltene, hvor man finner redningsvesten og oksygenmaskene, alt demonstrert på stranda og i strandstoler.

I scener ser man også kvinnene studere seg selv med oksygenmaskene på i et håndholdt speil, rette sensuelt på håret, sende forførende blikk og bli beundret av forbipasserende maorier på en flåte.

Se videoen øverst!

– Om du trenger mer luft i flytevesten, blås i munnstykket, sier badedraktmodell Hannah Davis på forførerisk vis i videoen. Foto: Air New Zealand
– Om du trenger mer luft i flytevesten, blås i munnstykket, sier badedraktmodell Hannah Davis på forførerisk vis i videoen. Foto: Air New Zealand

Nå har imidlertid over 7.000 personer skrevet under på en kampanje for å få fjernet videoen, som de mener er kjønnsdiskriminerende og gjør kvinner til objekter, skriver Daily Mail.

Ifølge underskriftskampanjen fikk videoen kvinner til å føle seg ukomfortable, både passasjerene og de ansatte ombord, og de synes det er ekstra ille siden det ikke er mulig å reise seg og gå eller skru av videoen.

Mener de ikke fjernet den på grunn av kampanjen

Flyselskapet har nå fjernet den lettkledde videoen, men mener det ikke har noe med underskriftskampanjen å gjøre.

En talsmann for selskapet forteller at videoene etter planen kun skulle sendes denne perioden, og at videoen gradvis blir byttet ut.

Passasjerer som reiser med flyselskapet nå, vil få se den gamle sikkerhetsvideoen som var før – helt uten lettkledde damer eller forførende blikk.