Badji hylles etter etterlengtet Brann-seier

– Han var enorm i første omgang og enda bedre i andre omgang, mente Ivar Hoff. 

Viking 0-2 Brann

MYE GRØNT: Jonas Grønner sendte Brann i ledelsen og fikk et grønt laserlys i retur fra hjemmefansen.
MYE GRØNT: Jonas Grønner sendte Brann i ledelsen og fikk et grønt laserlys i retur fra hjemmefansen.

Brann avsluttet vårsesongen på tabellbunn, og ordet «nedrykk» har så smått begynt å jobbe seg inn i bergensernes vokabular.

Med fire strake tippeligatap i Stavanger, og en samlet målforskjell på 12-3 i Vikings favør, var det neppe mange bergensere som våget å håpe på tre poeng i kveldens bortekamp mot Viking.

Men det skulle det faktisk bli.

Badji hyllet av TV 2-eksperter...

Mye takket være Stéphane Badji.

Den utskjelte senegaleseren har ikke startet en seriekamp siden 11.april, i bortekampen mot Sandnes Ulf, etter en rekke disiplinære problemer. I dag fikk han sin revansj.

– Hvis han fortsetter på denne måten, så kan han være grunnen til at Brann tar mange flere poeng i tiden som kommer. Han var enorm i første omgang og enda bedre i andre omgang. For en fantastisk spiller han egentlig er, sa TV 2s reporter Ivar Hoff fra Viking Stadion. 

TV 2-ekspert Thorstein Helstad var enig.

– Brann må få Badji til å finne sin rolle i dette laget. Han var enorm i Sogndal, og hvis han kan gjøre det samme fremover, så blir han viktig. Han dekker mye rom og vinner mange baller. 

...og Rikard Norling

Brann-trener Rikard Norling var også svært godt fornøyd med midtbanespillerens prestasjoner i kveld.

– Siden VM-pausen, treningskampene og cupkampen har han dominert. I dag er han svært god, sa han til CMore ved kampslutt.

– Hvis han kan fortsette på denne måten og beskytte midtstopperne våre, så er han en av de absolutt beste i Tippeligaen. Vi har jobbet mye med ham rent taktisk, og det har vært viktig å få orden på enkelte ting der, fortsatte han.

Hovedpersonen selv var lettet over de tre poengene.

– Dette var godt for meg og for laget. Vi trengte disse tre poengene ettersom vi ligger på bunnen av tabellen. Jeg håper seieren i dag kan løfte oss. Jeg har slitt med meg selv og jobbet hardt for å løse problemene. Både for meg selv og for laget, sa Badji til CMore. 

Tidlig Brann-ledelse

Sesongen har hittil også vært et mareritt for Rikard Norling og Brann, og det gikk hett for seg i åpningsminuttene på Viking Stadion.

Hjemmelaget flyttet opp mange spillere og Brann-forsvaret måtte ved flere anledninger bryte inn i siste sekund.

Likevel var det gjestene fra Bergen som skulle score kampens første mål. Etter frispark fra Fredrik Haugen fikk midtstopper Jones Grønner heade på bakerste stolpe. Ballen snek seg ned i hjørnet og Brann tok ledelsen i Vestlandsderbyet.

Viking slapp utvisning, men Brann doblet

Med halvtimen spilt rev Stephane Badji seg løs på midtbanen. Med et høytstående Viking-forsvar kom den aggressive midtbanespilleren på rak vei mot mål, med kun Kristoffer Haugen mellom seg og keeper. 

Viking-spilleren gikk i kroppen på Badji, som gikk i bakken, men dommer vinket situasjonen videre. 

Til stor frustrasjon for både spillere og støtteapparat hos bortelaget.

Ut i fra reprisen var det imidlertid vanskelig å argumentere for at dommer Staberg hadde gjort et direkte dårlig valg. 

Rødt kort eller ei - det skulle bli ny jubel blant de tilreisende bergenserne. Ti minutter før pause kom Amin Askar løs på venstrekanten og fikk slått lavt inn til Jakob Orlov. Svensken bredsidet ballen inn bak Viking-keeper Arild Østbø, som trolig burde håndtert situasjonen bedre.

Dermed gikk Brann til pause med en oppsiktsvekkende 2-0-ledelse.

Brann-kontroll i andre omgang

Hos Viking hadde verken spillere, støtteapparat eller supportere grunn til å være fornøyd med det hjemmelaget viste før pause. Også etter pause hadde de store problemer med å sette Brann-forsvaret på de store prøvelsene.

Dette til tross for at Brann har sett alt annet enn gode ut defensivt denne sesongen. 

Brann falt imidlertid stadig dypere ned i eget forsvar, og Viking fikk således også anledning til å flytte stadig flere spillere frem.

Men flere mål ble det ikke, og Brann sikret en uhyre viktig seier i Stavanger. Kanskje fant de også en løsning på de store problemene på sentral midtbane.