FAVORITTER: Kjetil Rekdal holder Viking som favoritter til å vinne over Brann.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FAVORITTER: Kjetil Rekdal holder Viking som favoritter til å vinne over Brann. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Langoddsen: Tippeligaen er tilbake

Gårsdagens Rekdal-trippel gikk rett inn - sjekk denne!

VIKING - BRANN (TIPPELIGAEN) H: 1,42 U: 4,20 B: 5,95
Viking startet sesongen bra, men fikk en tyngre periode med mye uavgjort i mai. Sist vant de 4-1 over Stabæk rett før VM-pausen. Vikings midtbanespiller Joackim Jørgensen må antagelig stå over denne kampen. Brann er i krise og ligger sist i serien med bare åtte poeng. Hittil har de bare tre opp til trygg plass, men de andre bunnlagene kan begynne å vinne og lage en luke. De fikk seg en etterlengtet seier mot det sterke 1. divisjonslaget Ranheim i cupen sist, men nå må de begynne å ta poeng i serien hvor de har fem strake tap. Det kan hende de har funnet frem til en magisk oppskrift i VM-pausen, men Viking seiler opp som naturlige favoritter her.

 

BROMMAPOJKARNA - MALMØ (ALLSVENSKAN) H: 4,50 U: 3,65 B: 1,55
Her er det topp mot bunn i Allsvenskan. Brommapojkarna har bare fem poeng på tolv kamper og begynner å se hektet av i bunnstriden allerede. De har seks strake tap, sist ble det 1-2 for finske VPS i Europa League-kvalifiseringen. Åge Hareides Malmø FF leder serien med tre poeng mer og en kamp mindre spilt enn Kalmar på andreplass. De har ikke spilt obligatorisk kamp siden 1. juni, men har sett ganske solide ut over tid. Mot Brommapojkarna er de klokkeklare favoritter.

 

KUOPIO PS - HJK HELSINKI (VEIKKAUSLIIGA) H: 4,80 U: 3,30 B: 1,50
Kuopio PS, eller KuPS blant venner, ligger på fjerdeplass i serien og har ett tap, to uavgjort og en seier på de siste fire kampene. Sist spilte de 1-1 hjemme mot tabellnabo Jaro. I Veikkausliiga ser HJK Helsinki ut til å være totalt dominerende. De har vunnet ligaen hele 18 ganger og leder allerede med ti poengs margin nå. De har spilt 13 seriekamper uten tap (ti seire) og sviktet kanskje litt sist da det kun ble 0-0 hjemme mot tredjeplasserte Lahti. HJK bør komme tilbake og vinne her.