Her blir Tareq (15) banket opp av israelsk grensepoliti

Nå fryktes det at et stort palestinsk opprør er på vei. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En video fra torsdag viser hvordan israelsk grensepoliti banker opp 15 år gamle Tareq Abu Khudair. 

Tareq er amerikansk statsborger, og tremenningen til Mohamed Abu Khudar, som ble funnet drept i et skogholt i Vest-Jerusalem onsdag. Tareq er i Jerusalem for å tilbringe sommeren med familien sin der, men bor selv i Florida og er amerikansk statsborger. 

Hevder det er hevn

Episoden skal ha funnet sted under sammenstøt mellom israelere og palestinere i Shufat-distriktet i Jerusalem torsdag. Videoen er blant annet kringkastet på palestinsk tv. 

Palestinerne hevder angrepet på Tareq, samt drapet på tremenningen hans Mohamed, er hevn etter trippeldrapet på tre israelske tenåringer, som ble kjent tidligere denne uken.

En talsperson fra det israelske politiet sier hendelsen skjedde under en arrestasjon av seks maskerte personer. Tareq ble pågrepet og fengslingen av ham er forlenget til søndag. 

Frykter opprør

Ifølge hans advokat er han ikke siktet for noe straffbart forhold, og familien hans avviser at 15-åringen skal ha kastet stein under sammenstøtene.

Det har denne uken vært svært spent mellom israelere og palestinere. På begge sider er det frykt for at situasjonen skal komme helt ut av kontroll. 

Det er frykt for at et nytt, større palestinsk opprør er på vei. 

Se hele episoden her (vi advarer mot sterke bilder):