FIFA kan åpne sak mot Zuñiga etter Neymar-taklingen

FIFA vurderer om Colombias Juan Zúñiga skal straffes for overfallet i kvartfinalen som sendte Brasils Neymar ut av VM.

– FIFAs disiplinærkomité analyserer alle videoer og kamprapporten. De vil deretter bestemme seg for om de skal åpne sak, sa FIFAs Delia Fischer på en pressekonferanse lørdag.

Neymar ble skadd med kort tid igjen av Brasils 2-1-seier mot Colombia i fredagens kvartfinale da Zuniga kom i voldsom fart og satte kneet i ryggen hans.

Zuniga har i ettertid nektet for at han forsøkte å skade den brasilianske stjernen med vilje.

Den brasilianske landslagslegen Rodrigo Lasmar bekreftet overfor TV Bandeirantes natt til lørdag norsk tid at Neymar hadde pådratt seg et brudd i den tredje ryggvirvelen i korsryggen, og kommer ikke på banen igjen i VM.

– Det er et ufarlig brudd, men det er ingen god nyhet. Han vil ikke kunne spille mer i VM, sa Lasmar ifølge UOL.

Nyheten var også en tung beskjed å motta for Neymars lagkamerater.

– Det er veldig trist å få vite at han er ute. Vi vet hvor sterkt Neymar ønsket å gjøre det bra i VM, og at han ønsket å glede det brasilianske folk. Det er vondt å akseptere, for han er en fantastisk gutt. Men jeg tror at dersom han skulle sende en melding til oss, så ville det stå: «Få ballen fremover. Jeg vil være der den 13. med dere». Det er en grei gutt, som lærer oss noe nytt hver dag. Det har først nå gått opp for meg at han ikke kan spille på tirsdag. Hvis jeg kunne, så ville jeg både kysse og klemme ham nå, sa keeper Julio Cesar til Globo.

(©NTB)