Berg Hestad tangerte Tippeliga-rekord da Molde slo Sogndal 3-0

38 år gamle Daniel Berg Hestad mangler kun én kamp før han passerer Roar Strand på adelskalenderen. Lørdag kunne han juble for 3-0 mot Sogndal.

Molde - Sogndal 3-0

Det var i grunn aldri noen tvil om at poengene skulle bli værende igjen i Molde, da serielederen tok i mot Sogndal lørdag ettermiddag.

Etter mål fra Daniel Chima Chukwu og Martin Linnes, samt et selvmål fra en uheldig Gustav Valsvik, kunne moldenserne slippe jubelen løs.

Se målene øverst!

– Sogndal gjorde det vanskelig for oss. De var kompakte og vanskelig å bryte ned, sa Molde-trener Tor Olav Skullerud til C More etter kampen.

– Vi var effektive og scoret på to dødballer. Det har vi gjort jevnt og trutt. Det er viktig, særlig i kamper som i dag, la han til.

Sogndal-trener Jonas Olsson var tross tap godt fornøyd med kampen.

– Rent taktisk er jeg kjempefornøyd. Men Molde har en helt annen klasse i sine avslutninger, mens våre går litt hit og dit. Molde er et mye bedre lag, sa Olsson.

Daniel Berg Hestad, som tangerte Roar Strands rekord i antall Tippeliga-kamper, hadde følgende å si om nettopp det:

– Jeg må innrømme at det er gjevt. For noen år siden trodde jeg det var umulig å ta ham igjen, men jeg har holdt på, vært lite skadd og fått spilletid.

Molde-dominans
Det var Molde som kom best i gang på Aker Stadion. Etter elleve minutter sendte Daniel Chima Chukwu hjemmelaget i føringen.

Målet kom etter at Molde først hadde fått frispark et stykke inne på Sogndals banehalvdel. Mattias Moström slo frisparket mot den bakerste stolpen, der midtstopper Vegard Forren headet ballen via Björn Bergmann Sigurdarson og til Chukwu, som enkelt nikket inn 1-0.

Uheldig Valsvik
I perioden etter scoringen var det fortsatt Molde som så hvassest ut, og etter hvert som minuttene gikk tok serielederen bare mer og mer over. Sogndal var ikke i nærheten av å skape noe som helst, og det var i grunn bare et tidsspørsmål før de blåkledde skulle doble ledelsen.

Og i det 33. spilleminuttet lå ballen i nettet bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland for andre gang. Denne gangen var det derimot en Sogndal-spiller som kom på scoringslisten. En corner fra Mattias Moström gikk via hoften til Gustav Valsvik og rett i mål.

Etter selvmålet kom bortelaget litt mer med, men bare litt. Det var serielederne som styrte det på Aker Stadion og som kunne gå rakrygget i garderoben på stillingen 2-0.

Berg Hestad tangerte rekord
Sju minutter etter at lagene entret banen etter et kvarters pause, fikk Sogndal frispark i god posisjon. Gustav Valsvik klinket til med venstreslegga, forbi Molde-muren og dessverre for Sogndal rett på landslagskeeper Ørjan Nyland.

Sett bort ifra noen fiffige enkeltprestasjoner og småpene kombinasjoner fra hjemmelaget, var det en forholdsvis rolig første del av 2. omgang. Molde så fornøyd ut, og Sogndal slet med å spille seg fremover på banen.

I det 64. minuttet byttet Molde-trener Tor Ole Skullerud innpå veteran Daniel Berg Hestad. Dermed står 38-åringen bokført med 439 kamper, like mange som rekordinnehaver Roar Strand.

Linnes la på til 3-0
Da kampen gikk inn i det siste kvarteret, åpnet deg seg opp noe, og etter å ha vunnet ballen høyt på banen, satte Fredrik Gulbrandsen fart mot Sogndal-målet. 21-åringen klarte derimot ikke å overliste Dyngeland i Sogndal-målet, og dermed sto det fortsatt 2-0 i rosenes by. I hvert fall en liten stund.

For fem minutter etter Gulbrandsens kjempesjanse, vartet Mattias Motsröm opp med en vakker gjennombruddspasning. Svensken fant høyreback Martin Linnes som på eksemplarisk vis plasserte ballen iskaldt opp i det lengste hjørnet.

Flere mål ble det ikke, og dermed tok sikret Molde seg nye og viktige poeng i jakten på seriegullet.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

SØNDAG:
Strømsgodset - Sandnes Ulf
Viking - Brann
Start - Lillestrøm
Stabæk - Aalesund
Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
Rosenborg - Haugesund (Kl. 19.00 på TV 2)

MANDAG:
Odd - Vålerenga (Kl. 19.00 på TV 2 Zebra)