VANSKELIG TERRENG: Skogsområdet som brant mellom Sel og Brennhaug i Oppland er veiløst og kupert. Skuelystne samlet seg fredag ettermiddag. 
Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix
VANSKELIG TERRENG: Skogsområdet som brant mellom Sel og Brennhaug i Oppland er veiløst og kupert. Skuelystne samlet seg fredag ettermiddag. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix

Overvåker brannområdet i Gudbrandsdalen

To helikoptre og folk fra Sivilforsvaret passer på at skogbrannen ikke blusser opp igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom 1000 og 2000 mål skog ble svidd av i en voldsom skogbrann ved Sel i Oppland fredag.

Jernbanen gjennom Gudbrandsdalen var stengt i fire timer og to helikoptre ble satt inn i slukkearbeidet. Lenge var brannen ute av kontroll, og ni personer ble evakuert.

Lørdag morgen sier operasjonsleder Svein Brubakken i Gudbrandsdal politidistrikt at brannen er slukket.

– Vi overvåker situasjonen og passer på at brannen ikke blusser opp igjen. Et helikopter er i lufta og fire mann fra brannvesenet går i terrenget, sier Brubakken til TV 2 klokken 10.

Lørdag ettermiddag opplyser politiet at hyttefolket som ble evakuert på grunn av brannen, får lov til å returnere til hyttene sine. To helikoptre fortsetter overvåking og etterslukking fram til klokken 15. Personell fra Sivilforsvaret fortsetter med brannvakt.

Det er tørt i området, og slukkearbeidet var vanskelig på grunn av frisk vind og vanskelig terreng. Ingen personer eller eiendommer ble skadet i brannen.

Se bildene fra fredagens brann: