Filmet politimann som hamrer løs på forsvarsløs kvinne

Sjokkerte forbikjørende ble vitne til en politimann som slo en kvinne i ansiktet elleve ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Diaz la tirsdag kveld merke til en kvinne som marsjerer barbeint bort fra trafikkpolitiet på midt ute på motorveien i Los Angeles. Han hadde mobiltelefonen sin oppe og begynte å filme.

Det som skjedde like etter sjokkerte ham. Politmannen fulgte etter kvinnen, men han nøyde seg ikke med å føre henne tilbake. Han slenger kvinnen i bakken og slår løs på hodet hennes minst elleve ganger.

Det er ikke klart hva som var foranledningen til den brutale pågripelsen, men ser ikke ut til at kvinnen kjemper mot.

– Han bare slår løs på henne. Hvis du ser på videoen ser du at det ikke bare er småslag, han virkelig fyrer løs mot hodet hennes. Hun får rundjuling. Det er helt latterlig. Jeg har vanskelig for å tro at dette var eneste utvei for politimannen i denne situasjonen, sier Diaz til CBS. 

Mens politimannen slår kvinnen kommer en sivilkledd politimann til og hjelper med å legge kvinnen i håndjern. 

Etter at videoen ble publisert på Youtube, har trafikkpolitiet i Los Angeles gått ut med en uttalelse:

– Det som skal ha utløst situasjonen var at kvinnen begynte å gå ut i midtfeltet, snudde seg og begynte å gå mot trafikken. Hun satte seg selv og andre i fare. Det var tett trafikk på stedet, og folk forventer ikke en gående kvinne langs motorveien, sier assisterende politisjef for trafikkpolitiet Chris O'Quinn til nyhetsbyrpet AP.

Han sier videre at politiet vil etterforske saken, men at de at de ikke ønsker å kommentere ytterligere siden saken er under etterforskning. 

Kvinnen i klippet er ikke identifisert.