Klaus dro tilbake til bygda hvor han skapte babyboom 

Klaus Sonstad oppfordret innbyggerne til liggedugnad da han besøkte bygda i fjor.

I fjor besøkte Klaus Sonstad (45) flere ulike bygder i Norge i TV 2-programmet «Klaus på kanten». Ei av bygdene som fikk besøk av programlederen og komikeren, var Rollag i Buskerud.

Bygda har over lengre tid hatt problemer med synkende folketall. Denne negative utviklingen ville Sonstad hjelpe til med å snu, og han oppfordret derfor innbyggerne selv til å ta ansvar for befolkningsvekst.

Med slagordet «Ligg et ligg for Rollag! Godt for deg og godt for Rollag!», oppfordret Sonstad innbyggerne til en liggedugnad. 

18 babyer 

Da Sonstad gjestet «Sommertid» på fredag, fortale han om hvorfor han kom med den noe spesielle oppfordringen.

– Jeg synes det blir litt for defensivt å bare rekruttere nye folk til å flytte til bygda. Man må jo gjøre en innsats selv også, sa Sonstad med et smil. 

Da Klaus Sonstad (45) gjestet «Sommertid» fortalte han at han var stolt over å ha skapt en babyboom i bygda Rollag. Foto: TV 2
Da Klaus Sonstad (45) gjestet «Sommertid» fortalte han at han var stolt over å ha skapt en babyboom i bygda Rollag. Foto: TV 2

Og bygda hørte på forslaget. Sonstad skapte en babyboom i den lille bygda i Buskerud. Rollag har en dobling av antall fødte i forhold til gjennomsnittet for de siste fem årene.

Sammen med et kamerateam fra «Sommertid» dro Sonstad tilbake til bygda for å treffe sine mange fadderbarn. 18 babyer har allerede kommet til bygda, og flere er på vei.

Se video av møtet mellom Klaus og babyene i toppen av saken. 

Stolt og rørt

– Det var fantastisk artig å være tilbake. Det er jo litt alvor også, siden bygda dør ut uten folk. Da nyhetene begynte å komme, skrev innbyggerne til meg på Facebook, og da fikk jeg gåsehud. Jeg er så stolt, og det var rørende å komme tilbake, fortalte Sonstad til «Sommertid»-programlederne. 

Sonstad avslørte at han kommer til å besøke bygda flere ganger for å følge opp baby-prosjektet. 

– Dette er kanskje noe av det største jeg har opplevd i programleder-sammenheng. Når man lager TV, så ønsker man jo at det skal bety noe. Det er ikke alltid man ser slike konkrete resultater som man gjør her, sa TV 2-programlederen.