SNART KLAR: Bare detaljer gjenstår før Christian Berge er klar som håndballherrenes neste landslagssjef.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
SNART KLAR: Bare detaljer gjenstår før Christian Berge er klar som håndballherrenes neste landslagssjef. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix

Hemmelig toppmøte avgjør Berges skjebne

Elverum og Håndballforbundet møtes 14.00. Kun detaljer gjenstår før Berge er landslagssjef.

Etter det TV2 kjenner til møtes styreleder i Elverum Tonje Nohr Smedstad og håndballpresident Karl Arne Johannessen i ettermiddag.

TV2 får bekreftet fra flere hold at partene nærmer seg hverandre. Derfor tyder alt på at Berges drøm endelig går i oppfyllelse.

– Styreleder forteller at man har blitt enig med forbundet om å møtes i formiddag. Det er er viktig signal at partene er villige til å møtes, og få på plass en løsning så Christian Berge kan bli landslagssjef. Det viktigste for Elverum håndball er at det kommer på plass en løsning så Christian slipper å stå i denne hengemyra, sier Jostein Borkhus daglig leder i Elverum.

Elverum-treneren har hatt en spesiell uke – der han har fulgt spillet gjennom mediene. Selv har han holdt seg helt unna søkelyset og brukt tiden sammen med fiskestanga og familien.

Diskusjonen mellom forbund og klubb har i all hovedsak dreiet seg om penger. Elverum har bedt om 725.000 kroner – forbundets tilbud er 400.000. Nå møtes de to håndballtoppene for å se på løsninger som kan gjøre at de blir enige om det økonomiske.

I og med at prosessen har dratt ut i tid, har klubben ennå ikke fått en ny hovedtrener på plass. Derfor ønsker de å bruke trønderen som kampleder den kommende sesongen.

Forbundet sa klart i fra at dette var uaktuelt – nå skal de likevel være åpne for å se på løsninger i en overgangsperiode.