Sekunder før kollapset broen

Den tragiske ulykken kostet to mennesker livet, og er en pinlig hendelse for myndighetene i VM-byen Belo Horizonte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er bekreftet omkommet og 22 er skadet etter at en halvferdig bro kollapset ned på to lastebiler, en personbil og en buss full av passasjerer torsdag.

Broen som ligger tre kilometer fra Mineirao stadion i Belo Horizonte, skulle være ferdig til semifinalen som spilles tirsdag neste uke. 

For mange mennesker i Brasil er ulykken nok et eksempel på hva fotball-VM har kostet landet.

Se alt om Fotball-VM her

Da Brasil ble tildelt VM i 2007 lovet politikerne 50 milliarder kroner til nasjonale flyplasser, jernbanelinjer og veier. Under ti prosent av planene er gjennomført før turneringen. Inkludert veiovergangen som kollapset torsdag. 

Forberedelsene til VM har vært preget av demonstrasjoner og frustrasjon. Demonstrantene er misfornøyde med at offentlige midler har blitt brukt på dyre stadionanlegg framfor oppgraderinger av offentlige skoler og et helsevesen i dårlig forfatning.

VM i Brasil er tidenes dyreste VM-turnering, og har kostet flere liv. Åtte arbeidere har omkommet under bygging av stadioner i landets 12 VM-byer, ifølge Reuters.

Det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen. Øyenvitner på stedet sier broen plutselig falt ned på kjørefeltet under.

– Broen begynte plutselig å falle. Først fra venstre, så fra høyre. Jeg fikk ikke sett mer, jeg bare løp, sier en overlevende til brasiliansk TV.

Video tatt med mobiltelefon viser de dramatiske scenene på stedet like etter at ulykken skjedde. Det finnes også overvåkingsvideo som viser tett trafikk på veien under da broen falt sammen.

– Det hørtes ut som et jordskjelv eller en bombe, sier Alexandra Pereira. Hun var sammen med sin 10 år gamle sønn i en bygning 20 meter fra broen.

– Jeg så ut vinduet og fikk panikk. Jeg så bare en diger røyksky, sier hun. 

Pereira sier at hun og flere naboer har klaget til myndighetene fordi de fryktet for sikkerheten under brokonstruksjonen. De ønsket kompensasjon for å kunne flytte fra stedet. 

Lokale myndigheter nekter å ta på seg ansvaret og hevder selskapet bak utbyggingen, Cowan, er et velrenomert og ansvarlig selskap.

Det er ikke kjent om noen turister var blant de døde eller skadde. En kvinne i bussen omkom. Det er fortsatt uklart om alle i personbilen kom seg ut. Den ligger knust under bromassene.