Forrige sesong kastet Blackpool-fansen tennisballer på banen. De ble ikke kvitt Karl Oyston, men ganske mange av spillerne de hadde da.
Forrige sesong kastet Blackpool-fansen tennisballer på banen. De ble ikke kvitt Karl Oyston, men ganske mange av spillerne de hadde da.

Wikestad blogger: Kontrastenes vindu

Utenfor noen vinduer skinner sola. Hos andre høljer regnet ned. Noen kjøper for rekordsummer, mens andre håper å stille lag. Det er under to måneder igjen av overgangsvinduet

Mens Manchester United har handlet Luke Shaw og Ander Herrera for summer større enn det er mulig å forestille seg i rene penger. Mens Liverpool har handlet to engelske landslagsspillere og linkes til nye spillere hver eneste dag. Mens QPR stadig linkes til nye og gamle stjerner, og mens Newcastle endelig har åpnet lommeboka – sitter Blackpool på Bloomfield Road og drømmer tilbake til dagene de fikk være i verdens beste liga.

De er riktignok ikke så mange i klubben som drømmer. For The Tangerines har bare sju spillere under kontrakt. Sju spillere og en manager som ennå ikke har skaffet seg assistenter eller trenere. Så få er de at de måtte utsette treningsleiren. Og så få er de at nytilsatte Jose Riga visstnok funderer på om han gidder dette, kun fire uker etter at han kom.

Engelsk toppfotball er kontrastenes landskap. Der forskjellene blir større, og der det å rykke opp til den øverste divisjonen kan vise seg å være det verste som kan skje – om man ikke forvalter rikdommen man får på en god måte.

Akkurat nå heter Blackpool-fansens lyspunkt Sergei Zenjov. Det er litt trist. Han er Blackpools første signering denne sommeren. Han er spiss, har aldri scoret spesielt mange mål (21 på 137 ligakamper for Karpaty Lviv i Ukraina) og kommer gratis.

Han kommer til et lag som vant tre – 3 – av sine siste 29 ligakamper forrige sesong.

Protestene mot klubbeier Karl Oyston ble åpenbare mot slutten av forrige sesong. Blackpool-fansen har fått nok. Oyston er god for over en milliard norske kroner. Han tjente godt på Blackpools ene sesong i Premier League. En sesong der oransjetrøyene høstet mye ros for ikke å handle seg til fant, men i stedet være nøkterne, og være forberedt på at et nedrykk kunne kommer.

Vel og bra. Men derfra har det meste gått galt. Klubben har rett og slett råtnet litt på rot. Man har handlet middelmådigheter. Litt for mange av dem. Og det har vært stor gjennomtrekk. Både av spillere og managere.

De to foregående sesongene har man blitt reddet av strålende enkeltspillere. Nå er de borte. Og Sergei Zenjov har altså kommet inn. Landslagsspilleren fra Estland.

På hjemmesiden ligger ingen nyheter om støtteapparat. Jose Riga er foreløpig eneste mann, selv om andre linkes. Det ligger ingen nyheter om spillere inn annet enn Zenjov. Men man kan derimot lese om at gresset er i ferd med å gro på Bloomfield Road. Og man kan laste ned terminlisten til telefonen.

Det er kun et par år siden Ian Holloway og Blackpool satte farge på Premier League med uttalelser og festfotball.

Men når man ser tilstanden i klubben i dag, skulle man tro det var en evighet siden. De er ikke de første som har forvaltet et opprykk på denne måten. De blir garantert ikke de siste. Burnley har også slitt siden de var oppe et par sesonger før Blackpool. Nå er de tilbake. De har fått en sjanse til. Det blir uhyre spennende å se hva de har lært.

Så de store klubbene handler fra øverste hylle. De nest største handler nesten det de kan få tak i. Jay Rodriguez kommer tilbake fra skade og ferie bare for å oppdage at han er ensom igjen av de engelske landslagsspillerne i Southampton. Luis Suarez er på vei til Barcelona.

Og Manchester United er desperate etter å ta tilbake hegemoniet i England.

Velkommen til sommeren 2014. Hver sommer blir enda mer spektakulær enn den forrige.

Det er bare å henge med – og håpe på det beste. DIN klubb kan bli neste som rykker ned. DIN klubb kan bli den neste ligamesteren. Og DIN klubb kan bli overraskelsen og snakkisen for sesongen.

Lykke til.

Hvilken spiller ønsker du deg til din klubb? Bruk kommentarfeltet!