NOK EN REKORD: Henrik Ingebrigtsen løp en rekordrask 1500 meter. På bilde jubler han etter å ha satt ny norsk rekord på drømmemila under Bislett Games.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NOK EN REKORD: Henrik Ingebrigtsen løp en rekordrask 1500 meter. På bilde jubler han etter å ha satt ny norsk rekord på drømmemila under Bislett Games. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ingebrigtsen med rekordrask 1500 meter

Henrik Ingebrigtsen slo nok en gang en av sine norske rekorder da han løp 1500 meter på 3.33,68 under Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag.

I kamp med en rekke sterke løpere endte nordmannen på 9.-plass i heatet. Han hadde fra før den norske rekorden på distansen med 3.33,95.

Etter det sterke løpet var Ingebrigtsen sedvanlig selvsikker:

– Ikke misforstå meg; jeg er i mitt livs form. Men jeg har fremdeles en del å gå på. Om to uker skal jeg løpe nytt Diamond League-stevne i Monaco, og med planen vi har lagt skal det gå enda fortere da, sa han til Stavanger Aftenblad.

– Med litt mer overskudd og litt bedre forberedelser enn denne gang, er det mulig å løpe helt ned på 3.32-tallet, anslo Sandnes-løperen

Under Bislett Games for under en måned siden, knuste Ingebrigtsen sin egen nasjonale rekord på 1 engelsk mil. Da ble han hyllet av publikum i Oslo for tiden 3.50,72.

Det ble kenyansk seierstrippel på 1500-meteren i Lausanne torsdag. Ronald Kwemoi vant på 3.31 foran Silas Kiplagat og James Kiplagat Magut.

Gay parket av Gatlin
Tyson Gay gjorde comeback etter dopingdommen, men tross sterke 9,93 på 100-meteren i Lausanne hadde han ingen sjanse til å følge Justin Gatlin.

Gay ble utestengt i ett år for bruk av steroider i mai i 2013. Han fikk redusert straffen fra den normale utestengelsen på to år da han avslørte at han fikk steroidene av sin trener Joe Drummond.

Under Diamond League-stevnet i Lausanne løp den amerikanske sprinteren 100 meter på sterke 9,93. Han ble likevel parkert av suverene Justin Gatlin, som satte ny årsbeste tid i verden med 9.80.

– Jeg er glad for å være tilbake. Jeg har vært bekymret for mottakelsen jeg skulle få, men jeg føler meg velkommen av både utøvere og fans. Det var flott å gjøre comeback med 9,93, sa Gay.

Gatlin, som i likhet med Gay tidligere har sonet en dom for dopingbruk, var naturlig nok svært fornøyd med løpet i Lausanne.

– Jeg er veldig glad for å ha løpt sesongens beste løp, og jeg er virkelig på vei mot å løpe skikkelig raskt, sier Gatlin.

Ndure under pari
Jaysuma Saidy Ndure kom ikke opp i toppfart og endte på 7.-plass med 20,54 på 200-meteren.

Årets raskeste 200 meter løp Ndure på 20,43 i Doha. Han viste torsdag kveld at han er et lite stykke unna toppformen.

I et relativt sterkt felt endte han på 7.-plass i 1,2 sekundmeters medvind. Sju tidels sekund skilte opp til vinneren, Alonso Edward fra Panama.

Jamaicanske Nickel Ashmeade tok 2.-plassen på 20,06, mens Christophe Lemaitre fra Frankrike ble nummer tre med 20,11.

Jaysuma Saidy Ndures personlige rekord på 200 meter er 19,89 fra et stevne i Stuttgart i 2007.

(©NTB)