Pepret med godter, men får fortsette som landslagssjef

Sør-Koreas fotballforbund har fortsatt tillit til Hong Myung-bo

Etter at Hong Myung-bo ledet Sør-Korea til bronse i OL i London for to år siden, var forventningene til VM store i «Det store Hanfolkets nasjon».

Derfor var skuffelsen stor da landets fotballhelter måtte returnere fra Brasil etter gruppespillet.

1-1 mot Russland ble fulgt opp med 2-4 for Algerie og 0-1 for Belgia.

For stolte koreanere var det tungt å svelge.

Da VM-troppen kom hjem til Seoul, ble de pepret med karameller fra fremmøtte fans, som sto med bannere med teksten «Koreansk fotball er død».

I Sør-Korea er begrepet «spis en karamell» en fornærmelse av verste slaget. Derfor var det ikke så rart at en del av de unge spillerne hang med hodet da karamellene kom flyvende.

– Jeg beklager at vi ikke klarte å gi tilbake for den kjærligheten og støtten vi har fått fra vårt folk under VM. Det var mine mangler som trener som gjorde at vi ikke fikk de ønskede resultatene. Men spillerne våre har en lys fremtid foran seg, så alt var ikke tapt i denne turneringen, sa landslagssjefen til pressen ved ankomst.

Men til tross for sviktende resultater og fansens vrede, har nå det sørkoreanske fotballforbundet gitt Hong fornyet tillit.

– Vi har bestemt oss for å stole på og støtte trener Hong, sier visepresident i forbundet Huh Jung-moo ifølge FIFA.

Hong tilbød seg å trekke seg fra jobbe, og selv om KFA ikke var fornøyd med prestasjonen i Brasil, mener de fortsatt at den beste løsningen er at Hong leder landslaget.

– Vi forventer at han leder landslaget vårt i Asia Cup basert på de erfaringene og det han lærte i VM, sier Huh.

Hong er en av Sør-Koreas største fotballhelter. Han var med i fire VM-sluttspill fra 1990 til 2002, og var kaptein da Sør-Korea gikk til semifinale på hjemmebane i 2002. Han var også med da Pele i 2004 plukket ut det han mente var de 125 beste spillerne som fortsatt var i live i verden.

Han har også landskamprekorden for Sør-Korea med 136 kamper.