Både Neymar og James Rodriguez er på Tor-Kristian Karlsens VM-lag så langt.    AFP PHOTO / JUAN MABROMATA/PEDRO UGARTE/FILES
Både Neymar og James Rodriguez er på Tor-Kristian Karlsens VM-lag så langt. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA/PEDRO UGARTE/FILES

Sjekk Tor-Kristian Karlsens VM-lag så langt

– Han har vartet opp med noe av det mest intelligente og delikate artisteriet i moderne VM-historie, skriver Tor-Kristian Karlsen om en av spillerne på sitt VM-lag så langt.

Tor-Kristian Karlsen analyserte alle VM-lagene for TV 2 før mesterskapet. Nå har han satt opp sitt beste lag basert på spillernes innsats til nå.

Karlsen velger en 4-3-3-formasjon.

Hva synes du om laget? Ta debatten nederst i artikkelen.

Keeper:
Keylor Navas, Costa Rica
Her kunne man valgt Julio Cesar, Ospina, Neuer, Howard - selv Ochoa og Dominguez – for sjelden har et fotball-VM vist frem så mange solide keeperprestasjoner. Men jeg går for den mest spektakulære. Costa Rica-keeperen koker over av entusiasme og elsker å befinne seg mellom stengene, hver redning gir et kick. Fantastiske reflekser og hurtig som en katt. Også mer stabil i feltarbeidet enn tidligere.

Høyreback:
Serge Aurier, Elfenbenskysten
Toulouse-backen var tippet som en av de store potensielle VM-kometene før mesterskapet, og allerede i første kamp produserte han den beste backforestillingen i VM. Hurtig, løpsvillig og med en flott høyrefot. Ikke like stødig bakover på banen som offensivt, men så lenge det har vist seg i Brasil at Pablo Zabaleta allikevel er et menneske, fortjener Aurier – som sannsynligvis blir Premier League-spiller i sommer – høyrebackplassen på dette laget.

Midtstopper:
Mats Hummels, Tyskland
VMs beste stopper i gruppespillet. Rolig, plasseringssterk og god med ballen. Aldri stresset, har alltid kontroll. Det sier mye om Tysklands stallbredde at laget ikke ble spesielt svekket da Hummels måtte melde skadeforfall mot Algerie.

Midtstopper:
Gary Medel, Chile
«Pitbullen» fra Cardiff symboliserte Chiles spirit i mesterskapet – oppofrende og kjempende til siste sverdslag. Til daglig ballvinner på midtbanen, men beviser at man ikke nødvendigvis trenger å være et fyrtårn for å klare å bekle midtstopperposisjonen (skjønt det hjelper å spille i en treer bak). Utmerket selv da Chile tapte for Nederland.

Venstreback:
Pablo Armero, Colombia
Har funnet tilbake til storformen fra Copa America 2011 etter en svak sesong i Napoli og et like mislykket utleieopphold i West Ham. Offensiv, lynhurtig back som er ekstremt dyktig til å time løpene i koordinasjon med bevegelsene på midtbanen og når rom åpner seg foran ham på banen. Et sterkt supplement for Colombias imponerende angrepsspill.

Defensiv midtbane:
Luiz Gustavo, Brasil
Ser man bort i fra Neymar har Luiz Gustavo trolig vært vertsnasjonens beste spiller hittil i mesterskapet. Effektiv, smart, dyktig til å lese spillet - Wolfsburg-spilleren fortjener mye av æren for at det brasilianske forsvaret ikke er blitt satt (enda) mer på prøve. Mister neste kamp på grunn av to gule kort - utvilsomt et stort tap for Brasil.

Sentral midtbane:
Paul Pogba, Frankrike
Sensasjonelt mesterskap for den unge franskmannen, som imponerer mer og mer etter hver uke som går. Startet på benken mot Sveits, men innsatsen den siste halvtimen vitnet om en sta vinnervilje. En komplett midtbanespiller som ikke er ulik Yaya Toure på måten han stormer fremover på banen med lange steg og imponerende balanse. Absolutt livsviktig for Frankrikes videre suksess i mesterskapet.

Offensiv midtbane:
James Rodriguez, Colombia
VMs målkonge og største profil før kvartfinalene. Den venstrebeinte playmakeren har endelig kapret en fortjent plass i allmenhetens bevissthet som en av verdens beste fotballspillere. Lekre mål, smarte gjennombruddspasninger, nydelige detaljer - 22-åringen fra Colombia har vartet opp med noe mest intelligente og delikate artisteriet i moderne VM-historie. I verdenstoppen for å bli.

Høyre ving:
Arjen Robben, Nederland
Blant de mest unike toppspillerne i verden i dag. Kamp etter kamp har Bayern-stjernen dukket opp når Nederland har trengt inspirasjon og klasse. Utilnærmelig mot Spania i den første gruppespillkampen og gjorde som han ville mot Chile. Ekstrem hurtighet, kombinert med rask teknikk og førsteklasses kroppskontroll, gjør Robben til en nesten ustoppelig mostander i en-mot-en-situasjoner.

Midtspiss:
Neymar, Brasil
Selv om han i realiteten brukes i en mer flytende vingrolle på kanten eller bak Fred eller Jô, må Neymar skvises inn i en slags «falsk nier»-rolle på dette laget. I et lag blottet for offensiv samhandling og andre leveringsjevne kreative lagkompiser, bærer Neymar et helt lands håp på sine skuldre. Uten Barcelona-stjernens geniale øyeblikk, virker Brasil helt sjanseløse.

Venstre ving:
Lionel Messi, Argentina
Ikke helt ulik Neymar i kapasiteten som ensom offensiv formspiller hos en mesterskapsfavoritt, og selv om Messi får sporadisk vikarhjelp av Di Maria, er det argentinske angrepet tamt uten den lille magikeren. At Barcelona-angriperen blir anklaget for å levere under forventning etter fire mål og en målgivende på fire kamper, forteller alt om hvilket standarder denne karen har satt.