Drillos cheerleader-datter har vunnet  både NM, EM og VM

Drøye to måneder etter VM-tittelen ble sikret, gjorde de norske cheerleader-jentene, med Kine Olsen Vedelden i spissen, reint bord i EM.

– Dette er absolutt toppidrett, sier Kine Olsen Vedelden, datter til TV 2s fotballekspert Egil Drillo Olsen, til TV 2, og legger til:

– Hard trening, restitusjon og riktig kosthold; man må tenke på alt. Det er slik man blir best.

Forrige helg sikret hun sammen med lagvenninnene Nanna Malene Aaserød, Pernille Halvorsen, Lina Therese Lindblad, EM-gull til Norge for andre året på rad. Det er første gang i historien, at et lag forsvarer EM-tittelen i klassen Senior All Girl Group Stunt.

Dermed er de spretne jentene regjerende norgesmester, regjerende europamester og verdensmester. Og det etter å ha trent sammen bare i snaue to år!

Se opptredenen som sikret Viqueens Casper EM-gull i videovinduet øverst!

– En utrolig prestasjon
Europamesterskapet i cheerleading gikk for seg i Bonn i Tyskland, og det var ikke bare Kine Olsen Vedelden og resten av Viqueens Casper-laget som utmerket seg av de norske deltagerne.

Også Viqueens Spirit, som deltok i klassen Senior All Girl Premiere, gjorde sakene sine glimrende og ble europamester for femte året på rad.

– Det har aldri skjedd før og er en utrolig prestasjon, godt på høyde med toppidretten, sier styremedlem i Viqueens Espen Hansen til TV 2.

Små marginer
Datter til TV 2s eskpertkommentator og tidligere landslagssjef i fotball Egil Drillo Olsen, Kine, er en sentral brikke på Viqueens Casper-laget, som når er har vunnet alle de store mesterskapene; NM, VM og EM.

– Det beviser at det ikke bare er flaks. Men når man konkurrerer på et så høyt nivå, er det ikke mye som skiller 1., 2., og 3. plass fra hverandre, sier Olsen.

Se også: Stolt Drillo så datteren ta VM-gull i cheerleading

– Pappa er nok litt misunnelig
Det neste store målet er VM for klubblag i april 2015. 

– Vi skal jobbe hardt for å ta gull der. NM har vi vunnet så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Men i VM for klubblag står vi foreløpig uten seier.

– Hva synes din far om dette?

– Jeg tror han synes det er kjempekult og at han er veldig stolt. Men så er han sikkert litt misunnelig også, han er jo ikke akkurat bortskjemt med titler selv, flirer datter Olsen Vedelden, og legger til:

– Han kan absolutt ingenting om cheerleading, så han blir jo veldig imponert. Dessuten er han en god støtte å ha.

Også gutter kan drive med cheerleading. I klassen Group Stunt for kvinner og herrer tok disse fire EM-gull i helgen: Ida Maria Slemdal, Marius Fristad, Adrian Graaberget Deunk, og Maylinn Paulsen.

På laget Viqueens Force er det også flere gutter med. Det laget tok sølv i EM i Bonn.