Slik skal Adelén holde beina plantet på jorda

17-åringen snakker om sitt eventyrlige år på «Allsang på Grensen»-innspilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor sang hun seg til finaleplass i MGP, i år ble det klart at hun stiller side om side verdenskjente artister på den høyst aktuelle fotball-VM-plata, i tillegg til at hun er aktuell i stallen til den britiske musikkmogulen Simon Fuller.

17 år gamle Adelén Rusillo Steen er definitivt ikke som alle andre tenåringer. Under innspillingen av kveldens sesongpremiere på «Allsang på Grensen», innrømmer stjerneskuddet at hun har gjort seg flere tanker om hvordan hun skal beholde bakkekontakten i en ellers så svevende musikkbransje.

– Jeg prøver så godt jeg kan å bare være den jeg alltid har vært. Jeg ser ikke hvorfor jeg skulle blitt noen andre eller stige opp i skyene. Jeg prøver også å holde familien og de vennene jeg alltid har hatt nær meg. Jeg vet at det er de som vil meg godt. Og så får jeg bare gjøre det jeg kan for å holde meg der jeg er, sier 17-åringen til TV 2.

Se Adelén snakke om suksessen i videoen ovenfor!

Får energi fra musikken

Med kalenderen full av innspillinger, opptredener og pressemøter, er hverdagen hektisk for den unge sangerinnen. Hun forteller dog at hun ikke har vanskeligheter med å finne energi til det hele.

– Man må jo like det man gjør, det er der man får energien fra. Jeg tror at alle personer finner energien sin i å drive med det de liker. Jeg fant musikken, så for meg er det det jeg gjør for å lade batteriene og få den gode energien. Det er jo slitsomt og mye jobb bak det, men det lønner seg. Jeg liker det og det er der jeg får energi og inspirasjon fra, sier 17-åringen.

På samle-CD med idolene

Det var i april i år at Adelén sikret seg en plass på den offisielle fotball-VM-plata. I tillegg til at det sikret henne et enda større publikum og flere spillejobber, var det også stort for henne personlig. 

– Artistene på det albumet ... De har vært så store inspirasjonskilder for meg, på et eller annet tidspunkt har veldig mange av dem inspirert meg. Pitbull, Jennifer Lopez, Shakira, Avicii ... Det å se navnet sitt på samme plate, det er en litt skummel følelse, som «hvor har jeg egentlig havnet?», men det er selvfølgelig veldig gøy!

Hyller Angelina som inspirasjon

Den travle 17-åringen, som for øvrig har plottet inn «Ferie» i kalenderen fra og med fredag, står altså på scenen når «Allsang på Grensen» har premiere i kveld klokken 20.00. Selv om det står opptil flere internasjonale navn på plakaten, er det en liten pike som engasjerer Adelén aller mest: 

– Jeg synes det er veldig morsomt med Angelina! Jeg synes hun er helt rå! Du møter henne, og hun er  unik. Det er noe du absolutt aldri har sett før. For meg er det å møte henne en inspirasjon i seg selv, smiler artisten. 

Se Adelén stå på scenen i sesongpremieren av «Allsang på Grensen» torsdag klokken 20.00 på TV 2.