OMDISKUTERT: Massimo Cellino misliker både fargen lilla og tallet 17. Foto: Tony Marshall
OMDISKUTERT: Massimo Cellino misliker både fargen lilla og tallet 17. Foto: Tony Marshall

Leeds-keeper uønsket- har bursdag på feil dag

Eieren av Leeds har nok et litt annet forhold til 17. mai enn nordmenn.

Massimo Cellino tok over Leeds i april tidligere i år. Den gamle storklubben har lenge vært i alvorlige økonomiske problemer og har ikke vært Premier League siden nedrykket i 2004.

Lite tyder på at tilstandene i klubben har forbedret seg etter at den omstridte eieren tok styringen.

Cellino skal nemlig mislike tallet 17 så sterkt at det nå har gått utover en av hans spillere, skriver The Guardian. Og det er ikke første gangen han gjør noe drastisk. Italieneren valgte i hans tidligere klubb, Cagliari, å fjerne setetallet 17 og erstatte det med 16B.

– Vrak ham
Det har nå gått så langt at Leeds-trener Dave Hockaday har fått beskjed om at han ikke skal bruke keeper Paddy Kenny. Årsaken er at klubbeieren fant ut at Kenny har bursdag 17. mai, noe han mente ville bringe ulykke til hele klubben. Kepperen er blant klubbens mest profilerte spillere og står nest høyest på spillernes lønningslister. Nå har Kenny fått beskjed om å holde seg hjemme mens de andre spillerne gjør sesongforberedelsene i Italia, fordi han rett og slett ikke vil få spille for klubben igjen.

UØNSKET: Paddy Kenny skal være overvektig og har bursdag feil dag. Foto: Joe Giddens
UØNSKET: Paddy Kenny skal være overvektig og har bursdag feil dag. Foto: Joe Giddens

Cellino har tidligere hevdet at keeperen er overvektig, men det var ingenting sammenlignet med hans reaksjon på at keeperen har en relasjon til tallet 17. Leeds-spiller Michael Brown ble også frigitt etter sesongslutt. Tilfeldigvis hadde han draktnummer 17.

En god forklaring?
I tillegg til å mislike tallet 17, liker heller ikke italieneren fargen lilla.

Du tror kanskje Cellino er gal og ikke har noe bevis på at det bringer dårlig hell?

I et ferskt intervju sier han at det kun har vært ett tilfelle på 20 år hvor Cagliari har vunnet eller spilt uavgjort på den 17. Årsaken til at kampen ikke endte med tap skal ha vært fordi Cellino fikk supporterne til å stille i lilla klær.

– Hele tribunen var lilla den dagen. Vi vant kampen fordi jeg tror uhell kan fungere som algebra: Minus og minus blir positivt. Lilla og 17 sammen ble positivt, og derfor vant vi, uttalte han.

Dermed blir det opp til Leeds-spillerne å la bursdagen sin passere i stillhet dersom noen andre skulle være født på den 17.

Leeds vant ligaen i 1992, men spiller nå i Championship.