DATTER OG FAR: María Soledad døde natt til tirsdag. Her avbildet med sin far, Miguel Fernández, tidligere i VM. Foto. Twitter/@titifernandez1
DATTER OG FAR: María Soledad døde natt til tirsdag. Her avbildet med sin far, Miguel Fernández, tidligere i VM. Foto. Twitter/@titifernandez1

Kvinnelig VM-journalist døde i mistenkelig bilulykke

Messi: – Det argentinske laget er i sjokk.

VM- journalist María Soledad døde kun 26 år gammel i en bilulykke nord i Brasil natt til torsdag norsk tid, skriver Buenos Aires Herald. Soledad er datteren til den kjente argentiske fotballreporteren Miguel "Tití" Fernández.

Kvinnen var i bilen sammen med hennes to produsenter, men de skal kun ha fått lettere skader.

Mistenkelig
To personer ble senere arrestert mistenkt for å ha skyld i bilulykken.

Brasiliansk politi undersøker nå om hvorvidt tragedien var en ulykke eller om de mistenkte prøvde å rane dem.

En kjent måte å rane noen på i Brasil er å kjøre inn i bilen foran, slik at begge bilene stopper for å se hva som skjedde. Dermed skaffer ranerne seg en ypperlig mulighet til å stjele penger og andre verdier, før de forsvinner videre.

– Spillerne preget
Det argentinske laget avlyste i ettertid en pressekonferanse for å vise Soledad respekt.

TÅREVÅTT: Ett minutts stillhet. Foto: Ivan Alvarado.
TÅREVÅTT: Ett minutts stillhet. Foto: Ivan Alvarado.

– Spillerne er svært lei seg etter dødsfallet. Eldre mennesker som meg er også påvirket fordi barn vanligvis skal begrave deres foreldre- ikke motsatt, sa generalsekretæren i Det argentiske fotballforbundet.

De oppmøtte holdt ett minutts stillhet, hvor det var svært tårevått.

Messi la torsdag formiddag ut følgende på sin Facebook-side: "Jeg er i dyp sorg etter tapet av María Soledad Fernández. Hele laget er virkelig i sjokk, og vi ønsker å sende våre dypeste kondolanser til hennes familie og venner."

Hennes far skrev på Twitter 17. juni at hans datter overrasket ham med bursdagsbesøk, og la ut av bilde av de to.

Den argentinske fotballstjernen Ezequiel Lavezzi skriver sin kondolasjon på Twitter: "Jeg er i dyp sorg over tapet av datteren til Titi Fernandez, sender en varm klem til ham og hele hans familie."