UTE: Mexico er ute av VM - og er ett av de lagene som ikke hadde lov til å ha sex underveis i mesterskapet.  (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)
UTE: Mexico er ute av VM - og er ett av de lagene som ikke hadde lov til å ha sex underveis i mesterskapet.  (BRAZIL - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)

Alle lagene som forbød sex er ute av VM

Debatten om scoring utenfor banen er positivt eller negativt fortsetter.

Er sex under store fotballmesterskap bra eller ikke?

Spørsmålet melder seg foran hvert eneste VM og EM, og det var ingen unntak før sommerens mesterskap i Brasil ble sparket i gang.

Sex-suksess
I år har lagene hatt litt forskjellige regler på sex-fronten, og når vi nå er kommet til kvartfinalene i mesterskapet så kan det se ut som om det kanskje ikke er så dumt å kose seg litt underveis i mesterskapene.

Costa Rica vant nok en gang etter at spillerne fikk lov til å ha sex etter at de nåde sluttspillet.

Samtidig tok Frankrike seg videre til kvartfinale. Didier Deschamps mannskap har lov til å ha sex så lenge de ikke har det hele natten. Franskmennene slo ut Nigeria som har lov til å ha sex dersom det er med kona. Vanlige kjærester er ikke tillatt.

Brasil tok seg også videre med knappest mulig margin da de slo Chile på straffer. Brasil tillater sexuell aktivitet så lenge det ikke er akrobatisk. Alexis Sanchez og lagkameratene hadde derimot ikke lov til å hoppe i høyet, noe som kanskje gjør tapet for vertsnasjonen litt enklere å svelge.

Også Tyskland, som kan ha ubegrenset sex så lenge det ikke er kvelden før, tok seg videre i mesterskapet etter at de slo Algerie hvor sex-reglene dessverre er ukjent.

– Sex har en avslappende virkning
Nå ønsker sexpsykolog Terri D. Fisher å finne et svar på hva som er mest gunstig for spillere som står overfor et viktig mesterskap.

I et innlegg i den seriøse avisen The Guardian skriver hun at hun ønsker å øke forskningen på akkurat dette tema.

– Som forsker tenker jeg mye på hvor mye VM-spillerne egentlig tenker på sex selv om de ikke skal delta i sexuelle aktiviteter, skriver hun.

Hun tror sex før kamp kan ha en positiv effekt på spilelrne.

– Nå har alle lagene med anti-sexregler blitt slått ut. Mye av det trenerne tror de vet om forholdet mellom sex og idrettslige prestasjoner er en myte. Faktisk så vil litt forskning på feltet vise at sex kvelden før kamp har en avslappende effekt på spillerne og resulterer i en god natt søvn. Men det er gjort alt for lite forskning på akkurat dette. Det er uansett ikke bevist at sex er negativt for idrettslige prestasjoner, skriver hun videre.

Sexfritt Mexico røk
Et annet lag som hadde sexnekt og som nylig røk ut for Nederland er Mexico. Lagets trener Miguel Herrera var veldig tydelig på akkurat dette før VM startet.

– Om en spiller ikke kan holde ut en måned eller 20 dager uten sex, så er man ikke profesjonell. Vi skal spille fotball-VM, vi skal ikke på fest, sa Herrera.

Så dersom psykolog Fisher har rett i sine antagelser er det mulig at Mexico hadde beholdt roen og holdt unna for Nederland i sluttminuttene dersom Herrera hadde gitt spillerne sine litt friere tøyler utenfor banen.

Men det får vi dessverre aldri vite..