LETT PÅ FINGEREN: Både Fabian Cancellara og Haimar Zubeldia brukte lite krefter på å vise frem Treks nye supersykkel. FOTO: Twitter.
LETT PÅ FINGEREN: Både Fabian Cancellara og Haimar Zubeldia brukte lite krefter på å vise frem Treks nye supersykkel. FOTO: Twitter.

Ny Tour-sykkel kan løftes med én finger

«Verdens letteste sykkel» veier 4,6 kilo og koster «bare» 98 000 kroner.

At proffenes karbonsykler er lette er noe de fleste som har flørtet litt med landeveissykling kjenner til.

Denne uken ble det likevel presentert en ny modell som rager høyest - eventuelt lettest - over de fleste andre. Trek avdekket nemlig sin nye «Émonda»-sykkel i forbindelse med Tour de France-starten i Leeds.

Den nye sykkelen veier ikke mer enn 4,6 kilo, og kan enkelt løftes med én finger. Noe Trek-stjerne Fabian Cancellara fikk muligheten til å bevise onsdag.

– Dette er den letteste serieproduserte landeveissykkelen på jorden. 4,6 kg, det er vilt hvor lett den er, skrev sveitseren på Twitter.

Det vil imidlertid ikke veie bare 4,6 kilo når det står på startstreken. Reglene til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) tilsier at et sykkel må veie minst 6,8 kilo for å få lov til å starte. 

Kan du sette opp et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Også lagkamerat Haimar Zubeldia fikk lov til å fingre litt på det nye vindunderet. Og ble imponert.

– Den letteste sykkelen jeg noensinne har hatt på fingeren, skrev han på mikrobloggsiden.

Fikk du lyst på en slik sykkel, sier du? Da må du i tilfelle punge ut en solid bunke sedler. Den nye modellen vil få en utsalgspris på vel 98 000 kroner.

Sykkelen gjorde for øvrig sin proffdebut i Critérium du Dauphiné forrige måned, men vil virkelig få kjørt seg i Tour de France de neste ukene.

Hvorvidt sykkelen vil gi Trek-laget en fordel i Tour-fjellene vil tiden vise.

Få de siste Tour de France-nyhetene her!