OVERLEGEN: Simona Halep er klar for seminfinalen i Wimbledon. (AP Photo/Pavel Golovkin)
OVERLEGEN: Simona Halep er klar for seminfinalen i Wimbledon. (AP Photo/Pavel Golovkin)

Overlegen Halep til semifinale

Simona Halep lå under tidlig, men kom tilbake og utklasset fjorårsfinalist Sabine Lisicki i Wimbledon-kvartfinalen onsdag.

Den rumenske tenniskometen gjorde sin 250. seier i karrieren til en av de mest minneverdige da hun tok seg til sin første semifinale i verdens mest navngjetne turnering. Eneste hake var at hun fikk bare 57 minutter på centercourten.

– Jeg spilte mitt aller beste i dag og nøt hvert øyeblikk. Det var utrolig å være på centercourten. Det var bare annen gang for meg, sa Halep.

– Sabine ledet 4-1 i første sett, men jeg kom godt tilbake etter det, sa hun med et understatement av britisk kaliber. Halep vant kampen 6-4, 6-0 etter å ha vunnet kvartfinalens 11 siste games.

Torsdag spiller Halep semifinale mot den canadiske 20-åringen Eugenie Bouchard, som sendte Angelique Kerber ut av turneringen med 6-3, 6-4. Med få minutters mellomrom forsvant de to siste tyskerne ut.

Siden 2.-rundetapet i Wimbledon i fjor har Halep klatret fra 32.-plass på WTA-rankingen til dagens tredjeplass. Forrige måned spilte hun sin første Grand Slam-finale i Roland-Garros, og nå kan hun klatre til nye høyder. (©NTB)