KLAR FOR LIVERPOOL: Emre Can har signert for Liverpool og legger tysk fotball bak seg. Foto: Twitter.com/LFC
KLAR FOR LIVERPOOL: Emre Can har signert for Liverpool og legger tysk fotball bak seg. Foto: Twitter.com/LFC

Liverpool bekreftet ny signering

– Han er et av tysk fotballs største talenter.

Les alt om Premier League her!

Liverpool bekrefter torsdag ettermiddag på sin hjemmeside at Emre Can har signert for klubben. 20-åringen kommer fra tyske Bayer Leverkusen.

– Liverpool er en fantastisk klubb og fansen er blant de beste i verden. Jeg ser frem til den første kampen, og jeg kan ikke vente med å gå ut på Anfield for første gang, sier han.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er også strålende fornøyd med at alle formaliteter nå er i orden.

– Emre en et lovende ungt talent, og jeg er henrykt over at han valgt å utvikle seg videre i Liverpool. Han har sett at vi er en klubb som forbedrer og fostrer spennende, ambisiøse spillere, og jeg ser frem til å se ham ta de neste skrittene fremover for oss, sier Rodgers.

LOVENDE: Sami Hyypiä spår et godt kjøp for Liverpool. Foto: AFP/Patrik Stollarz
LOVENDE: Sami Hyypiä spår et godt kjøp for Liverpool. Foto: AFP/Patrik Stollarz

De røde skal ha betalt rundt 100 millioner kroner for tyskeren, noe som skal ha utløst en utkjøpsklausul i hans kontrakt.

Ville ikke selge
Allerede 5. juni bekreftet Liverpool på sin hjemmeside at de i prinsippet hadde sikret seg tyskerens tjenester.

Daglig leder i Bayer Leverkusen Michael Schade ønsket Can lykke til i en spennende tid for spilleren.

– Emre Can har utviklet seg veldig fort hos oss de siste 12 månedene. Vi ville beholde ham, men utkjøpsklausulen er en del av kontrakten hans. Vi ønsker ham alt det beste og mye suksess i Premier League.

– God fysikk
Tidligere Liverpool-spiller Sami Hyypiä fikk god kjennskap til Can under finnens tid som trener i Bayer Leverkusen.

– Han er fortsatt ung, men fysisk er han klar for store utfordringer. Han kan spille i flere posisjoner, har stopperkjempen uttalt til Mirror.

Can spilte 29 kamper for Bayer Leverkusen forrige sesong og scoret tre mål, og bidro dermed til at klubben tok seg til fjerdeplass og Champions League-kvalifisering. Liverpools nye midtbanespiller har kamper på samtlige tyske aldersbestemte lag fra U15 til U21. Han beskrives som en kraftfull boks-til-boks-spiller. Can kan spille i flere posisjoner på både midtbanen og i forsvar.

– Bør utvikles som Lahm
Ifølge Liverpools hjemmeside har daglig leder i Bayern München Karl-Heinz Rummenigge uttalt at han trodde Can kunne utvikle seg slik Toni Kroos, Philip Lahm og David Alaba hadde gjort.

– Han er et av de største talentene i tysk fotball, sa han.

Den tyrkisk-fødte spilleren ble hentet til Bayern München i 2011, men fikk aldri sitt store gjennombrudd og gikk derfor til Bayer Leverkusen i 2013.

Han blir den sjette tyske spilleren i Liverpool.